Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Miért kerül Buteyko tanfolyam...

Pandamanci kérdése:

Miért kerül Buteyko tanfolyam 85. 000 ft-ba?

Figyelt kérdés

Állítólag ez az új légzési forma, javít az asztmán, allergián, horkoláson.

Magyar ember miből fizeti ki, mit gondolnak ezek?

2012. ápr. 4. 20:23
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Szívesen elvégezném bármelyiket, amennyiben magyar ember számára megfizethető árfekvésben lenne, nekem gondot jelentene 10ezer ft is, de annyit összekaparnék.

Most segíteni akarnak az embereken, vagy szarrákeresni magukat?:O

Csak költői kérdés volt.

2012. okt. 4. 17:42
 12/37 A kérdező kommentje:

Korábbi kommentelő csak ámul-bámul, mégis az a kérdésem, mi kerül ezen ennyibe?

Most ne azt nézzük, h a gyógyultnak mennyit ér, hanem azt, h akinek a birtokában van a tudás, mi a szarért kér el annyit?

egy cd egy írás? talán az idejük? mi kerül annyiba, semmi.

Csak megint jól akar valaki keresni a többi ember nyomorán.

Én inkább megfulladok, de nem fizetek holmi fasztudja milyen csalónak 85rugót a levegőért.

2012. okt. 4. 17:45
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából elmondom, miért kerül ennyibe a tanfolyam. A Buteyko légzéstenchika egy szabadalmaztatott eljárás, aminek jogdíja /is/ van. Nem is kevés. A oktató termet bérel, ami szintén nem olcsó. Tárgyi eszközökbe kell befektetnie jócskán. Ezt nem részletezném, mert elég hosszú a sor, mi minden is szükséges egy tanfolyamon. Az előadó a hét végén tartja a három napos oktatást /3 vasárnap/ éppen azért, hogy aki dolgozik, az is igénybe vehesse. Az oktató komoly szervező munkát is végez, mellette gondozza a tanítványait. Aki egyszer elvégzi, bármikor ingyenesen részt vehet egy másikon, vagyis akárhányszor ismételhet, ha igénye van rá. Nemrég például a Margit szigeten tartottak /én sajnos nem lehettem ott, mert külföldön voltam/ egy futó-sétáló napot óriási részvétellel és lelkesedéssel, ahol minden résztvevő kapott egy 500 ft. értékű segédeszközt. Minden tanfolyamot végzett megkap bármilyen támogatást bármikor. Az oktató egy igen lelkiismeretes, emberközpontú volt villamos mérnök, aki a több fős vállalkozását adta fel, hogy ennek szentelje az életét. Ő maga 13 évig szenvedett az asztmától. Ma makkegészséges. Hozzá kell tennem, hogy rendszeresen utazik Angliába, hiszen üzlettársa angol. Mindezek mellett tisztességesen adózik is. A technikát több évig/!/ tanulta költséget nem kímélve, hogy igazi profivá és mesterré váljon. Ha mindezt figyelembe veszed, nem is olyan sok a tanfolyam ára. Megértem, hogy sok embernek így is elérhetetlen, mégis állítom, hogy megéri. A környezetemben már több embernek segítettem. Természetesen teljesen ingyen, hiszen van ugyan oklevelem, de nem vagyok oktató. Segíteni egy fuldokló emberen pedig nagyszerű dolog.
2012. okt. 4. 18:35
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Még egy lényeges dolgot kifelejtettem. A technika alkalmazásával beáll a normális testsúly, ami azt jelenti, hogy minden túlsúlyos résztvevő jelentősen fogyott anélkül, hogy az étkezési szokásain egy makulányit is változtatott volna.
2012. okt. 4. 18:40
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Kedves G.Zs!

Igen, elvégeztem a tanfolyamot az elmúlt év júniusában. Mindenféle tüdőbetegség /a COPD-t is beleértve/ tünetei nagy mértékben csökkennek. Ez a betegség nemcsak tüdőtágulással jár, hanem krónikus hörgőgyulladással is. Vagyis ez kétféle betegség. Nagyon érdemes elvégezni a tanfolyamot, hiszen az ember életminősége nagy mértékben javulni fog. Olyan technikákat is megtanítanak, amelyek a honlapon nem szerepelnek. Hosszasan írhatnék erről, ehelyett azt mondom, ne sajnáld a tanfolyamra a 85 ezer forintot, mert tizszer ennyit fogsz kapni érte. Persze naponta gyakorolni kell, nem szabad abbahagyni. Gyógyszert nem szedek /az orvos csak koxolna/, ráadásul éppen fordítva kezelik a tüdőbetegségeket, mint szabadna. De ez már egy másik téma. A Buteyko módszer az egész világon ismert és elismert, mindenki megtanulhatja, még a néhány éves gyermek is. A tanfolyamon már tüdőgyógyász orvosok is oktatnak, mert meg vannak győződve a módszer hatásosságáról. Csak egy példa: évek óta minden este lefekvés után 1,5 - 2,5 órán át folyamatos, fulladás-szerű köhögési rohamaim voltak. Teljesen kiment az álom a szememből és sokszor már elaludni sem voltam képes a kimerültségtől. Mióta elvégeztem a tanfolyamot és végzem a gyakorlatokat egyetlen egyszer nem volt ilyen rohamom. Ennek már több, mint 8 hónapja. Áldom a módszert és mindenkinek csak ajánlani tudom. Persze ha valaki dohányzik, nem fog javulni. Azonnal abba kell hagyni. Én sohasem dohányoztam, de 25 évig négy dohányzó kolleganővel dolgoztam egy szobában. Gyógyítsd meg magad, ha megteheted!

2013. febr. 18. 19:22
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó mondatra válaszolva: igen, a tüdőszövetek károsodása a módszer alkalmazásával megáll!
2013. febr. 18. 19:26
 17/37 A kérdező kommentje:
Én nem fikáztam, de egy átlag magyarak, akinem pont ennyi a havi fizetése, hogy a bánatba köhögi ki? Ha valaki egy ennyire hasznos tudás birtokában van, talán nem nyerészkedni kéne rajta, hanem minél több embernek átadni, ugyanis minden ember érdeke lehet, h fele annyi levegőt használjunk el a közös oxigénből, mint amennyit most, ráadásul ha teszem azt 20rugó lenne a tanfolyam, sokkal több ember elvégezné és meglenne ugyanúgy a nyerészkedők számláján a mani, de hagyjuk ez egy retek anyagias világ. Isten ments, h valaki jóindulattal segítse embertársait cöhhh...
2013. máj. 8. 07:39
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Hát... én megpróbáltam segíteni olyan emberen, aki már többször majdnem belehalt az aszthmás rohamba. Tudod mit mondott? Ő csak XY doktorban bízik,akinek odahordja a pénzét és harminc év latt semmit nem javult az állapota. De a bizalma töretlen. Otthagytam!
2013. máj. 8. 15:54
 19/37 anonim válasza:
70%
az a te bajod h sz*r a melód, mások 2-3százezret keresnek v többet,(tanárok 120at)ez a légzéstechnika tényleg jót tesz, nem csak a betegséggel küszködőknek hanem a betegség nélküli embereknek is, sokkal egészségesebb lesz az életed, sokkal jobb
2013. máj. 26. 21:04
 20/37 A kérdező kommentje:

Ja az én bajom, ha 100ezret keresek. Hát igen, végülis én tehetek róla, ki más, nem is a kormány áhhhh, dehogy.

Mindenesetre 300rugóból sem szívesen adnék 85rugót, hogy kapjak egy 500ft értékű eszközt. Elég rossz csere, én elvagyok 3ember levegőjével, majd ha elfogy az oxigén, mert már fák sem lesznek, bánhatja az OKTATÓ, hogy elszívom két gyereke elől a levegőt.

2014. jan. 31. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!