A főtt ételekben levő zöldségeknek milyen a vitamintartalma? A főzés hatására csak csökken vagy meg is szűnik?
Figyelt kérdés
Vegyünk példának egy jó kis lecsót :) A paradicsom A, K, B vitamintartalmából mennyi marad meg?
Köszönöm a segítséget! :)
2011. aug. 30. 12:39
1/2 anonim válasza:
Hát ha már megfő akkor még benne marad csak jóval kevesebb mivel elfő.Nem annyira sok marad meg mind ha nem lenne megfőve.A kérdésre a válasz egyértelmű.Megmarad a vitamintartalma csak jóval kevesebb lesz.
2/2 anonim válasza:
B1, B2, B3, B5, B6, Folsav, B12, B17, Biotin, Kolin és C vitamin hőre érzékeny. Főzés hatására elmegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!