Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » A főtt ételekben levő zöldsége...

A főtt ételekben levő zöldségeknek milyen a vitamintartalma? A főzés hatására csak csökken vagy meg is szűnik?

Figyelt kérdés

Vegyünk példának egy jó kis lecsót :) A paradicsom A, K, B vitamintartalmából mennyi marad meg?

Köszönöm a segítséget! :)


2011. aug. 30. 12:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát ha már megfő akkor még benne marad csak jóval kevesebb mivel elfő.Nem annyira sok marad meg mind ha nem lenne megfőve.A kérdésre a válasz egyértelmű.Megmarad a vitamintartalma csak jóval kevesebb lesz.
2011. aug. 30. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
B1, B2, B3, B5, B6, Folsav, B12, B17, Biotin, Kolin és C vitamin hőre érzékeny. Főzés hatására elmegy.
2011. szept. 2. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!