A homeopátia ma is követett, több mint 200 éve létező, sok támadást megélt, esetenként félreértett, de sokak által mégis kedvelt és elismert orvosi irányzat, amelynek alapítása Samuel Hahnemann nevéhez fűződik. Legfőbb alapelve az úgynevezett hasonlósági törvény, amelynek értelmében a hasonlók hasonlókkal gyógyíttatnak (similia similibus curantur). A beteg azt a gyógyszeranyagot kapja homeopátiás hígításban, ami hígítatlanul adva az egészséges emberben kiváltja a beteg panaszaihoz hasonló tüneteket. Hahnemann sosem állította azt, hogy a hasonlósági elv kizárólag az ő gondolkodásmódjának eredménye, mindig utalt a nagy orvoselődökre, Hippokratészre és Paracelsusra, akiknél a homeopátiás gyógyítás egy-egy jellegzetessége már megjelent. Hahnemann vitathatatlan érdeme, hogy az elődök felismerését felelevenítette, módszertanilag átdolgozta és a gyakorlatba átültette.
2007. máj. 25. 15:38
2/6 anonim válasza:
a szervezetet öngyógyításra serkentő szereket foglal magába.Nagyon ajánlom mindenkinek!!!Nem gyógyszer,teljesen természetes hatóanyagokat tartalmaz.
2007. júl. 8. 23:40
3/6 anonim válasza:
nem tudom, hogy pontosan mit jelent, de én kiis bogyókat kapok, ami hashajtó, vízhajtó, meg van asszem hánytató is. súlykontrollos sporthoz kell nekem.
2008. jún. 14. 14:45
4/6 anonim válasza:
nem tudom hogy mi ez, de az egyik ismerősöm a gyerekeit 4 és 7 éves fiúk, mindig homeopátiás gyógyszereket az nekik, hogy ne legyenek betegek, azóta kerül-fordul azok.
Én semmi ilyesmit, és soha nem vagyok beteg.
2010. máj. 22. 16:27
5/6 anonim válasza:
A "kutyaharapást szőrével" terápia
(nem vicc, ez a hasonszenvi kezelés, vagyis olyasmivel lehet szerinte gyógyítani valamit, mint ami okozza, csak nagyon fel kell higítani, hogy elveszítse a mérgező hatását)
Nagyon veszélyes lehet, ha a szükséges gyógyszerek helyett valaki csak a homeopátiásat veszi be.
2010. aug. 25. 00:45
6/6 anonim válasza:
Sziasztok !
Szerintem létező dolog és van tudományos magyarázata, ugyanúgy mint a placebo hatásnak, szerintem a kettő összefügg, mivel a homeopátia lényege, hogy kis hatásfokkal rendelkező (bár lehet, hogy az a "kis" hatásfok a szervezet más részeire teljes erővel hat, amit esetleg még nem fedeztek fel) gyógynövények segítségével gyógyítják meg a beteget, lehet, hogy a gyógynövény csak a kezdőlökést adja meg a beteg szervezetnek a felépüléshez vezető úton, úgy mint a dominó effektusnál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!