Hogyan hatnak a gyógynövények?
Figyelt kérdés
A pontos hatásmechanizmusa érdekelne, ha tudja valaki, megköszönném a választ.2010. nov. 8. 12:04
1/4 anonim válasza:
Nem sok gyógynövényt használtam még eddig, de nekem a zsúrlófű tea igen hatásosnak bizonyúlt. Tisztitja a veséket, mérlegtelenít. Az epére is igen hatásos, és gyulladásgátló hatása is van. Hóhagyhurutra is kiváló ez a teafű. Gyógynöényként még a fokhagyma tabletta, ami bevált nállam. Vértisztító, gyulladáscsökkentő, értágító, és virusölő hatással bír.
2/4 anonim válasza:
mindegyik máshogy, valamelyik az illatával, valamelyik a belőle készített teával, krémmel. Hogy pontosan mit csinálnak a szervezetben azt kérdezd meg egy természetgyógyásztól, de az biztos, hogy hatásosabbak mint sok gyógyszer. Én ha csak tehetem gyógynövényes készítményekkel gyógyítom magam. Egészségesebb is.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Én is gyakran használok gyógynövényeket, leginkább teának elkészítve. (Például a gyerekeimnek, ha köhögnek, és nehezen szakad fel a váladék, mindig kakukkfüvet forrázok le, és mézzel elkeverem. Ahogy megisszák, pár perc múlva megkönnyebbülve fel tudják köhögni a trutyit...) A kérdésem, igen arra vonatkozik, hogy például, ha húgyhólyag-gyulladásra iszok gyógyteát, vajon "eljut-e" mondjuk a baktérium és/vagy vírusölő hatása közvetlen a hólyagba, hogy ott fejtse ki a hatását?
2010. nov. 9. 12:54
4/4 anonim válasza:
A gyulladásnak oka van a húgyhólyag gyulladást érdemesebb orvos által felírt gyógyszerrel gyógyítani. A hatóanyag eljuthat a húgyhólyagig de igazán erős antibakteriális gyógynövény nem nagyon van.
üdv.
gyógyszerész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!