Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Párásítóba azt olvastam jobb...

Párásítóba azt olvastam jobb a desztillált víz. De a Tescoban csak Ioncserélt víz volt. Az káros? Vigyük vissza és inkább vegyek máshoz desztillált vizet? Hol lehet kapni nagyobb kiszerelésben?

Figyelt kérdés

#Párásítóban# ioncserelt víz vs desztillált víz
nov. 22. 18:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Az teljesen jó. Benzinkúton is kapsz, de ott drágább.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A desztillált víz desztillációs eljárással nyert ionmentes tiszta víz, mely nem, illetve nagyságrendekkel kisebb mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, mint a kommunális fogyasztásra használt ivóvizek. A desztillált víztől megkülönböztetendő még a bidesztillált víz (vagy bideszt víz), melyet kétszer desztillálnak át. Keménysége (vagyis Ca és Mg ion koncentrációja) hasonló az ioncserélt vízéhez, amelyet ún. ioncserélő oszlopon meghatározott sebességgel átáramoltatott vízből készítenek. Újabban az ioncserélő eljárásokat a fordított ozmózisos eljárás váltotta fel, az ioncserét inkább csak a vízlágyításban használják. Az ionmentes vizek fontos minőségi jellemzője a vezetőképesség, amelynek S/m (Siemens/méter) a mértékegysége, azonban a gyakorlatban a μS/cm-t használják. A vezetőképesség arányos a víz ásványi anyag tartalmával, amely az elektromos vezetőképességért felelős (az elektromos ellenállás reciproka). A nagy tisztaságú desztillált víz vezetőképessége 5,5 μS/cm, az átlagos ivóvízé 500–1000 μS/cm, míg a tengervízé 52 mS/cm[1] Ez azt jelenti, hogy a tengervíz tízezerszer jobb elektromos vezető, mint a desztillált víz.

nov. 22. 18:49
 2/9 krwkco ***** válasza:

"Párásítóba azt olvastam jobb a desztillált víz. De a Tescoban csak Ioncserélt víz volt."

Teljesen jó.

Sem a párásítónak, sem a belélegzőknek nem árt. Az ioncseréléssel kivonják belőle a kationokat és anionokat. Nem marad benne oldott só.

nov. 22. 21:12
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
nov. 22. 23:13
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen van. Csak akkor éri meg ha sűrűn használod.

[link]

nov. 23. 01:51
 5/9 Grimfox ***** válasza:
A desztvíz főleg azért kell, hogy ne rakódjon le a párásítóban a sokminden ami a vízben oldva van.
nov. 24. 16:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen, de közbe azt olvastam, hogy az Ioncserélt vízben mikroorganizmusok és kémiai anyagok lehetnek amiket belélegezni hosszútávon nem ajánlott. A Desztillált víz meg mindentől mentes. 🤷
nov. 24. 20:05
 7/9 Grimfox ***** válasza:
100%
Mikroorganizmusok csak olyan vízben tudnak megélni, amiben vannak tápanyagok. Ezek javarészt az oldott sók, és a szén-dioxid. Az oldott sókat ki lehet vonni. A szén-dioxidot nem. Ezért ha levegővel találkozik, a mikroorganizmusok spórái bele fognak jutni, és amelyiknek elég a szán-dioxid, azok szaporodni kezdenek. Valamennyi szennyező anyag mindenképpen lesz a desztvizedben is, de annyi nem, hogy gondot okozzon. Elég csak kinyitni a tárolót, hogy szennyeződjön valamivel a levegőből. Ezért emiatt nem érdemes aggódni. Ahogy fentebb tanácsolták, nyugodtan használhatod mindkétféle vízzel.
nov. 24. 21:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm ☺️
nov. 24. 22:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Rák ellen jó, de nem verik nagy dobra. A készülék mellé kaptam egy kis Mazdaznan füzetet, abba minden le van írva.

[link]

nov. 25. 03:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!