Párásítóba azt olvastam jobb a desztillált víz. De a Tescoban csak Ioncserélt víz volt. Az káros? Vigyük vissza és inkább vegyek máshoz desztillált vizet? Hol lehet kapni nagyobb kiszerelésben?
Az teljesen jó. Benzinkúton is kapsz, de ott drágább.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A desztillált víz desztillációs eljárással nyert ionmentes tiszta víz, mely nem, illetve nagyságrendekkel kisebb mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, mint a kommunális fogyasztásra használt ivóvizek. A desztillált víztől megkülönböztetendő még a bidesztillált víz (vagy bideszt víz), melyet kétszer desztillálnak át. Keménysége (vagyis Ca és Mg ion koncentrációja) hasonló az ioncserélt vízéhez, amelyet ún. ioncserélő oszlopon meghatározott sebességgel átáramoltatott vízből készítenek. Újabban az ioncserélő eljárásokat a fordított ozmózisos eljárás váltotta fel, az ioncserét inkább csak a vízlágyításban használják. Az ionmentes vizek fontos minőségi jellemzője a vezetőképesség, amelynek S/m (Siemens/méter) a mértékegysége, azonban a gyakorlatban a μS/cm-t használják. A vezetőképesség arányos a víz ásványi anyag tartalmával, amely az elektromos vezetőképességért felelős (az elektromos ellenállás reciproka). A nagy tisztaságú desztillált víz vezetőképessége 5,5 μS/cm, az átlagos ivóvízé 500–1000 μS/cm, míg a tengervízé 52 mS/cm[1] Ez azt jelenti, hogy a tengervíz tízezerszer jobb elektromos vezető, mint a desztillált víz.
"Párásítóba azt olvastam jobb a desztillált víz. De a Tescoban csak Ioncserélt víz volt."
Teljesen jó.
Sem a párásítónak, sem a belélegzőknek nem árt. Az ioncseréléssel kivonják belőle a kationokat és anionokat. Nem marad benne oldott só.
Rák ellen jó, de nem verik nagy dobra. A készülék mellé kaptam egy kis Mazdaznan füzetet, abba minden le van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!