Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Neurológiai mozgáskorrekció...

Neurológiai mozgáskorrekció működő, bevált dolog?

Figyelt kérdés

Ajánlottak nekem ilyen kezelést, de nem tudom merjek-e bízni. Én csak a hagyományos orvoslásban bízok, semmiféle kuruzslást nem szeretnék kipróbálni. Olvasgattam a neten erről a kezelésről, de semmi konkrétumot nem sikerült találnom, hogy valójában mennyire lehet ez tudományos alapú vagy inkább humbug.

Valakinek van tapasztalata, kapott már ilyen kezelést? Mit gondoltok ról,a hasznos dolog, működik?

#neurológia #mozgáskorrekció
jún. 15. 07:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán hol javasoltak ilyen kezelést?
jún. 15. 07:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Ártani nem tud, kuruzslásnak nevezni nem tartom jogosnak.
jún. 15. 07:57
 3/9 A kérdező kommentje:

Hagyományos masszázson voltam pár napja és ott ajánlották ezt a Neurológiai mozgáskorrekció kezelésüket, hogy ez nekem mennyire hasznos lenne.

Van több műtéti heg is rajtam és a masszőrnő elomdása szerint ezek a műtéti hegek különböző izomblokkokat képesek okozni mindenfelé a testemben. És a kezelés során ezeket az izomblokkokat tárják fel és szüntetik meg.

Én nem mondtam ki, hogy ez kuruzslás lenne, csak szkeptikus vagyok a témában. Kívánics lennék nagyon konkrét tapasztalatokra, akik felvettek már ilyen kezelést, nekik mi a véleményük róla, megéri-e, tényleg használ-e.

jún. 15. 09:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem kifejezetten hasznos, nekem hasonló problémám volt, ahol szintén blokádokat kellet megszüntetni (nem MO-on élek, ezért nem teljesen azonos a kezelés, de elég hasonló), egyszerüen "csodát müvelt". Éveken keresztül a jobb vállam borzasztóan fájt, elsö diagnózis "elmeszesedés" volt, müttetni nem akartam, a hagyományos masszázs, áramkezelés, stb csak rövid idöre javított rajta, de alapesetben a karomat nem tudtam vállmagasság fölé emelni, a fájdalmak miatt meg nem tudtam még aludni sem egy-egy óránál többet egyszerre.

Utána véletlen említették a blokádok elleni kezelést, egyfajta masszázs, az elsö alkalom után úgy éreztem, igen erös izomlázam van, de az eredeti fájdalom megszünt, a második után eltünt minden panaszom, a karoamt teljes mértékben tudtam használni fájdalom nélkül. Ennek 12 éve, azóta sincs semmi gondom vele, mindent tudok csinálni a legkisebb probléma nélkül. (amit nem tudok, hogy a "meszesedéssel" mi lett, nem vizsgáltattam újra, de tüneteket nem okoz)

Én a helyedben megpróbálnám, még ha nem is leszel tünetmentes, de a fájdalom/mozgáskorlátozás csökken, akkor megérti szerintem. Jobbulást kivánok!

jún. 15. 10:06
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez inkább reumatológiai beavatkozás .
jún. 15. 11:42
 6/9 anonim ***** válasza:
#4. Mi a neve annak a kezelésnek, amin te voltál? Köszi!
jún. 17. 03:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Dorn-therapie - de nem sok helyen van erre kiképzett szakember
jún. 17. 07:47
 8/9 anonim ***** válasza:
#7. Köszönöm!
jún. 17. 07:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Szivesen
jún. 17. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!