Magas a vérnyomásom, mit vegyek be rá? 20f
Fehér fagyöngy teát nem főzni, hanem áztatni.
3 dl vízbe 1 evőkanállal raksz, ezt áztatod legalább 6-8 óráig szobahőmérsékleten.
Amikor eljön a reggel, leszűröd és:
Reggel: 1 deci
Délben vagy délután: 1 deci
Este: 1 deci (meginni)
Ez fokozatosan beállítja a vérnyomást.
Mellé, ha gondolod:
Pásztortáska-Csalán-Citromfű keverék 1:1:1 arányban.
Ebből 2 teáskanál keverék, napi 4-5 deci vízben felforralva.
10 percig állni hagyni. Két részletben is ihatod.
Ezt inkább szorongásra:
Citromfű-Komló keverék 2:1 arányban.
Napi fél literhez, 1 evőkanállal megfőzni.
10 percig állni hagyni, több részletben eliszogatni.
A vérnyomás két érték. Az automata pulzust is mutat . A manzsetta méret a karkörfogathoz igazítandó.
Ha stresszes, szorongó vagy pihenve újra kell mérned, és a második, harmadik érték átlagát feljegyezni.
Ekkora vérnyomással helyből búcsúzz a nikotintól, alkoholtól.
A magas sótartalmú dolgoktól.
Az olyan erősporttól, amihez nem végzel napi szinten kardiót.
Végül pedig mégis dokihoz kell menned, mert ez nem zréfa.
Miért? Étrend, vagy életmód miatt ilyen a vérnyomásod? Esetleg túlsúly? Ha nem te tehetsz róla, akkor ok nélkül szidtak le.
Ha nem mész orvoshoz, nem fogod tudni, mi okozza a magas vérnyomást, és nem fogsz tudni rá megfelelő alternatív gyógymódot se találni, ha ez lehetőség. A félrekezelt magas vérnyomás pedig rosszabb, mint a sima magas vérnyomás.
túlságosan szorongó vagyok, erősebben reagálok a stresszre,de amúgy igazából nem vagyok dagadt meg semmi, sőt az erőnlétem is kiváló, mert anno tesiken úgy másztam kötélre, hogy a lábamat nem is kellett használnom és simán kézzel felkúsztam
és régen úsztam is elég sokat, az jól megalapozta a vázizomzatom
dohányozni soha nem dohányoztam és nem is akarok, néha pár sör lecsúszik 1-1 vizsga után
Ez alapján nem életmód, vagy túlsúly. Az úszást mondjuk ha teheted, érdemes lenne folytatni, még ha nem is intenzív formában. A szívednek jót tenne, ami közvetve az érrendszernek, anyagcserének is. Hátha ez besegít.
Ki kéne próbálni a stresszcsökkentést. Gyógynövényekkel, és relaxációs módszerekkel. Lehet kapni vény nélkül a patikákban valeriána tablettákat. Az nyugtató, szorongásoldó. Lehetne inni teában is, de az íze olyan, mint a bagzó kandúr szaga. Ezért jobb tablettában. Éjjeli alvást segítendő, a komló+levendula tea hatékony. Az is nyugtató, de eléggé altat, ezért csak este érdemes inni. Ha ezekre reagál a vérnyomásod, de még nem megy 140 alá, akkor lehet próbálkozni diólevél+pásztortáska, vagy fehérfagyöngy+pásztortáska keverékekkel.
A családodat végig kellene kérdezni, hogy szülői, és nagyszülői rokonságban volt e magas vérnyomással küzdő. Ha hajlamod is van rá, az bonyolítja a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!