Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Megcsípett a darázs lassan 3...

Megcsípett a darázs lassan 3 napja mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt megcsípett, akkor 2-3 helyen. És akkor nem fájt csak mikor megcsípett, nem csináltam vele semmit. Másnapra megdagadt és fáj.

Azóta többször bekentem fennistilel, de semmit nem használ. Jeggeltem is egy darabig.

Mit csináljak? Mi vinné le gyorsan?

2022. júl. 29. 18:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgulj, majd lelohad.
2022. júl. 29. 20:36
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

11

Egyáltalán nem biztos.

Én allergiás vagyok a méh- és darázscsípésre és nem halok bele, de a dagadás, duzzadás nem múlik el addig, amíg orvoshoz nem megyek és nem kapok egy injekciót.

Egyetlen egyszer nem kerültem orvoshoz, pont egy bögöly csípett meg (még gyerek voltam). Iszonyatosan nagyra dagadt a karom és nagyon sokáig (min. egy hétig) be volt dagadva és nagyon fájt.

Úh. igen, séta van az ügyeletre (mert hétvége van).

2022. júl. 29. 21:47
 13/18 anonim ***** válasza:
70%

Jut eszembe, szintén gyerekkoromban megcsípett valami (nem láttam, vagy méh vagy darázs volt) és a harmadik napon 40 fokos lázam lett, lila lett az alsó lábszáram (ott csípett meg) és rohadt beteg voltam.

Szóval ezekkel vigyázni kell.

2022. júl. 29. 21:48
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Hagyma,ecet. Amúgy a darázscsípés napokig fáj. Sajnos sokkal durvább, mint a méhcsípés.
2022. júl. 29. 21:59
 15/18 A kérdező kommentje:

Rohadt méhecske is megcsípte a lábujjam két napja na az nekem akkor jobbam fájt, és még most is rossz mert bevan dagadva és ha rá lépek fáj

Hát esetleg 1 hét után elmegyek orvoshoz. Most még nem mennék ha nem muszáj.

2022. júl. 29. 22:21
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Méhész vagyok, de darázs is szokott megcsípni. Teljesen normális, hogy be van dagadva és fáj/viszket a helye. Helyi allergiás reakció a méregre. Sajnos saját tapasztalat, hogy nem nagyon használ semmi más, csak az idő. Illetve idővel hozzá lehet szokni, nekem már csak pár órára dagad be, de csak akkor, ha rossz helyen csíp meg, pl eret talál. Utána a méreg betokozódik, kilökődik. Antihisztamin segíthet, de csak ha akkor beveszed, amikor megcsíp, mert nem azonnal hat, 1-2 nap kell, addigra meg kb pont le is megy a dagadás. Kb egy hétig normális állapot, ha addigra nem javul, azért érdemes orvost felkeresni, illetve, ha nagyon bevörösödne, gyulladna, akkor előfordulhat felülfertőzés, ha nincs sebkezelő felszerelés otthon, szintén orvos.

Méhcsípés nekem is jobban szokott fájni, a méhecske ugyanis elpusztul a csípéskor, a fullánkja bennszakad a bőrben, és az összes mérgét belédpumpálja, ha nem kapod ki azonnal. A darázs viszont nem hal bele, és nem szokta a teljes méreg készletét felhasználni.

2022. júl. 30. 09:03
 17/18 anonim ***** válasza:
53%

Előző hozzászólóhoz:

"A darázs viszont nem hal bele"

- hát dehogynem, ahogy agyoncsapom! :D

2022. júl. 30. 12:22
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

12-es, oké, értjük hogy neked rögtön orvos, másnak meg nem.

Én sem - és rengetegen rajtam kívül - rohangálok egy darázscsípéssel orvoshoz, mert minek :D

2022. júl. 31. 09:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!