Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Létezik gyógyszertárban...

Létezik gyógyszertárban árult, szándékosan placebó, de nem annak látszó gyógyszer?

Figyelt kérdés

Az a probléma, hogy egy idős családtag kb. szó szerint számolatlanul, marokszám szedi a gyógyszereket (fájdalomcsillapítót), már valószínűleg megszokásból is. Ha elvesszük tőle a gyógyszereit, hogy majd mi adagoljuk neki, akkor kiabál, követelőzik és nem hajlandó tartani magát a normális mennyiséghez.

Azon gondolkodtam, hogy ahelyett, hogy nála lenne az igazi gyógyszer, inkább placebót adnánk neki, és amellé adagolnánk mi neki az igazit, normális mennyiségben. Csak nem tudom, hogy lehet-e ilyet kérni gyógyszertárban, vagy létezik-e ilyen? Például kamu Algopyrin, vagy hasonló.

2022. júl. 3. 17:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen
2022. júl. 3. 17:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. júl. 3. 17:26
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Bármelyik homeopátiás készítmény.
2022. júl. 3. 17:29
 4/8 Metionin ***** válasza:
100%
Nincs ilyen de adjatok neki vitaminokat.
2022. júl. 3. 17:30
 5/8 A kérdező kommentje:

"Bármelyik homeopátiás készítmény."

Erre én is gondoltam, de nem tudom, hogy ezeket mennyire árulják "aranyárban".

2022. júl. 3. 18:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom mi a neked az aranyár de 90 dbos vitaminokat már simán lehet 1500-2000 forintos áron kapni. Lehet kevesebb is van, nem tudom. Csak arra figyeljetek, hogy ha van valami baja a rokonnak akkor nem mindent szabad. Pl kalciumot, magneziumot és D vitamint csak csínyán szabad egy vesebetegnek.
2022. júl. 3. 18:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Az a baj a vitaminokkal, hogy a zsírban oldódókat mind túl lehet adagolni, de egy C vitaminból se hiszem hogy jót tesz neki, ha a napi ajánlott adag tízszeresét bekapkodja hosszú távon.
2022. júl. 3. 19:56
 8/8 anonim ***** válasza:
C vitaminból van yan is amiben csa 50 mg van. Abból nyugkdtan ehet 3at is hónapokig nem fog megártani. Esetleg kisboltokban próbáljatok körbenézni egyszer kapatam ajándékba olyan picike fehét cukorkákat egy fem dobozban amik pont úgy néztek ki mint a gyógyszerek. Sajnos nem tudom hol vették. De biztos nem ez az egyetlen ilyen termék. Tik takból is adhattok neki. A fehér színű talán nem tűnik fel, hogy nem gyógyszer. B komplexet is lehet adni pár hónapig. Az vízben oldódó. Abból van egy 100dbos batna dobozos elég baráti áron. Mondjuk abból csak 1 szem a napi adag. Homeopátiás bogyó meg sokféle van. Sajnos tényleg drágák de ha bemész a patikába és elmodod ezt a problémát lehet tudnak segíteni.
2022. júl. 9. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!