Mi a különbség a gyógyszertári és az étkezési szódabikarbóna között?
Viszont most látom, hogy gyógyítás témában írtad a kérdésedet, úgyhogy felhívnám a figyelmed, hogy savlekötés gyanánt egyáltalán nem javasolt a használata. Ennek a fő oka az, hogy a gyomorban a saját pH-szabályozó rendszerünk is bikarbonátionokkal működik, vagyis ha túl sok bikarbonátiont észlel a gyomor, akkor ellensúlyozásképp megnöveli a savtermelést, vagyis végül többet ártasz a szedéssel, mint nélküle. Emiatt fejlesztették ki a sok gyári savlekötőt, azokban mások a hatóanyagok (Rennie, Acido-git, Talcid, Gaviscon... - ez utóbbiban még alginát is van, ami bevonja a gyomornyálkahártyát, és még jobban véd a felmaródástól.)
egy gyógyszerész
Az étkezési megbízhatóbb, mint a gyógyszertári, egyébként gyógyszertárban mifelénk már nem adnak el semmit, ami alapanyag. A gyógyszerek egy jó része Kínában készül, vagy
szennyezett kínai alapanyagokból, nem véletlen vizsgálják őket már nálunk is. 27 vérnyomáscsökkentőben találtak rákkeltő anyagot, de nem cserélik vissza, kész röhely, miután tudják, hogy rákkeltő, még egy havi szedését javasolják a gyógyszerészek, mert addigra lesz helyette másik, különben is évek óta szennyezett volt. Na ennyire megbízhatók a patikai szerek! Még, hogy ne vegyünk az internetről gyógyszert? Válaszd nyugodtan az étkezésit!
Na az utolsó se figyelt nagyon kémia órán.
A gyógyszertári mindig tisztább, kevesebb szennyeződést tartalmaz, mint az étkezési.
Gondolom rebdesnél az örömtől, ha Horváth Rozi sóból kevernék előtted az infúziót...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!