A gyomosrsav felmarja a torkom, mit lehet tenni, vagy enni ebben az esetben?
2 lehetőség van: diéta vagy savlekötő.
Diétának olvass utána, leginkább az alkoholt és a fűszeres ételeket kell kerülni, és este csak keveset enni és több órával lefekvés előtt be kell fejezni az étkezést
Recept nélkül kapható savlkötő pl. a Renni rágótablett vagy a Qamatel mini (ez utóbbi hatékonyabb).
Ha ezek sem elegek, vagy kávézacc szerű hányadék esetleg szurkofekete széklet jelentkezik, mindenképpen vizsgáltasd ki magad.
Szia.
Én végig jártam a gasztroenterológust refluxot állapítottak meg de semmi diétát nem javasoltak. Ismerősöm ajánlotta szintén refluxos volt, hogy igyak meg minden reggel egy fél citrom levét kevés vízzel éhgyomorra. 1 évig ittam azóta voltam terhes, ami sok szavát csinál még sem vagyok már refluxos. Érdemes kipróbálni csak tényleg minden reggel inni kell. Nekem bevált remélem neked is segíteni fog.
Receptre felírt savlekötőt szedek, mégsem jó sajnos.
A citromlé az nem csinálja a savat? Csak kérdés, nem értek hozzá!
Ha van otthon szódabikarbónád, elviekben az segíthet, bár az íze borzasztó.
Van olyan savlekötő is, ami gél állagú, az lenne ilyenkor a legjobb.
A citrom lé ajánló vagyok. Nem véletlenül ajánlottam a sav a savat semlegesíti, ha nem tapasztalat lenne és nem múlt volna el a refluxom akkor nem mondtam volna.
A torkodra pedig az utolsó kommentelővel értek egyet gél állagú savlekötő a legjobb. Nekem is állandóan felmarta a reflux a torkom.
Ezen kívül nekem még a a coca Cola is segített a sav helyre állításában. Ezekből azt fogadod meg amit akarsz, nem mindenkinek válik be ugyanaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!