Túl lehet adagolni a vitaminokat?
Figyelt kérdés
2022. márc. 28. 23:20
1/12 anonim válasza:
Igen, és ha jól tudom, egy egyszerű hasmenésnél rosszabbat is tud tenni. Szóval csak óvatosan.
2/12 anonim válasza:
Igen, pl. a retinolt, de a d vitamint is. Van még pár.
3/12 anonim válasza:
Igen. Pl. ha túl sok D vitamint szedsz az csontritkulást okozhat.
4/12 anonim válasza:
Azt is hallottam, hogy ha már elkapott az ember egy fertőzést, nem ajánlott túl sok C vitamint szedni rá mert azzal a baktériumokat "eteti" lényegében. Szóval csak óvatosan. Inkább a betegség megelőzésében volna fontos szerepe, az immunrendszer erősítése céljából.
5/12 anonimalkoholista válasza:
A zsírban oldódó vitaminokat (ADEK) túl lehet adagolni és komoly tünetei vannak a hipervitaminozisnak. A vízben oldódó vitaminokat viszonylag nehéz túladagolni, mivel a vizelettel gyorsan távoznak, ellenben a vesét megterheli, ha hosszabb távon túl sokat visz be az ember a szervezetébe, ezért ezekből sem érdemes az ajánlott napi mennyiségnél többet fogyasztani.
6/12 A kérdező kommentje:
Én jelenleg D vitamint szedek napi 2,000 UI-t. Ez veszélyes lehet?
2022. márc. 29. 08:48
7/12 Z válasza:
Télen jó, ha szed az ember, nyáron is, ha monitorbarna. Egyébbként labor kimutatja a d-vitamin szintet. Én naponta 1 db 2000es d-vitamint szedtem pár hónapja és még úgy is alacsony volt a laborvizsgálat alapján a szint.
Habár ez lehet azért, mert nem mindíg zsírral szedtem be, ezért nem tudott úgy felszívódni.
8/12 anonim válasza:
#6: mennyi idő óta szeded, vagy milyen hosszú ideig akarod még?
A téli hónapokban elegendő a 2000NE, de most már ne szedd.
9/12 Grimfox válasza:
A zsírban oldódó vitaminokan elég könnyen túl lehet adagolni, a vízben oldódóakat kicsit nehezebb, de azokat sem érdemes. A túladagolás tünetei sem kellemesebbek, mint a hiányé, sokszor még rosszabbak is.
10/12 anonim válasza:
hagyjuk már ezt a vitamin káros szöveget, én 16000 NE szedek naponta, és semmi bajom.. az orosz katonák meg 20000 egységet akkor is, amikor nincs háború... csontritkulás, édes istenem..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!