Vannak olyan pszichedelikumok jelenleg amik legálisak?
Az LSA ugyan már szabályozás alá esik, de mégis lehet találni (főleg falun) világoskék virágú hajnalkát. Azt le kell darálni, vagy kioldani belőle a hatóanyagot, és működik.
A másik a sima szerecsen dió
Bár a cik rosszul írja. Van aki 40 vagy 50grammot is megeszik, és mária tövis mag teát iszik, hogy ne terhelje le a májat, meg kivédje a mellékhatásokat.
Vagy a növényekből vannak még meszkalinos kaktuszok is (peyotl, peyotl).
Esetleg van aki fenyőerdőkben légyölgő galócát szed, és azt használja (bár ez ritka).
De most van az LSD-nek is egy dizájner változata az 1p-LSD. Ez hatásilag ugyanolyan mint az igazi, csak mennyiségre kicsit több kell belől.
5, Ebben nincs igazad Grimfox.
Ott van pl amit írtam az 1p-LSD. Ez egy dizájner drog. Úgy változtatták meg a kémiai szerkezetét hogy nem szerepel jelenleg nálunk tiltó listán, a hatása mégis megegyezik az igazi LSD-vel (ami ugye kábszer).
Manapság tömegével gyártják az ilyen módosított képletű szereket pl Kínában, pont azért hogy kikerüljék a törvényeket.
A növényeket is lehet használni legálisan. Ez egy kivétel amit írtam az a kék hajnalka. Abból ha kivonod/használod a jelenleg C-listás LSA hatóanyagot, azzal szabálysértést követsz el.
Viszont pont nemrég olvastam egy jó kis cikket a dizájner drogokról.
Nálunk ugye a C lista van, amire havonta, évente feldobálnak pár új szert.
Azonban ez lehet majd megváltozik, mert változik a modern technika is.
Hát de nem bűncselekmény. Elmondok egy történetet. Ez még 2014 körül volt amikor jöttek be a herbálok. A rendőrök már előtte 2x bevittek, és még a cuccot is vissza tudtam kérni az eljárás végén, mert akkoriban még nem volt c lista se, a szer meg tök újféle biofű volt. Na és elkaptak a rendőrök 3.szorra is. Mondjuk nem volt nehéz mert a posta előtt vártuk vagy 5-en a cuccot. Erre azt mondja a rendőr hogy kiburítom, akkor nem lesz belőle ügy. Hát mondom akkor inkébb vigyen be, mert a múltkori cuccot amit lenyúltak, is sikerül vissza szereznem. Erre fogták magukat dühösen a rendőrök és elmentek :)
Vannak kábítószerek, és vannak nálunk c listás szerek. Ha a szer kémiai szerkezete nem szerepel egyik listán sem, akkor azt bárki fogyaszthatja is. Úgy hogy ezzel nem követ el illegális dolgot.
A hajnalkával igazad van, mert az LSA-t C listára tették 2020. szeptember 24.-én.
Viszont ehetek szabadon szerencsendiót, kratomot, vagy 1p-LSD-t. Ezért jelenleg senki nem tud megbüntetni :D
Viszont kicsit utána néztem amiket írtál. Ha látnokzsályát megeszed, vagy kivonod belőle a szalvinorin-A-t akkor bűncselekményt követsz el.
Az angyaltrombitával viszont nem ez a helyzet. Az hasonló mint a csattanó maszlag. Nincs benne olyan hatóanyag, ami drog, vagy c listás lenne. Tehát angyaltrombitázni is lehet legálisan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!