Mivel tudom megelőzni azt, hogy lefekvés után 1 órával ne riadjak fel magas pulzussal (pánikroham)?
Sokszor van ilyen, nem vizsgáltattam ki eddig, de amikor lefekszem mindegy, hogy 22 óra vagy éjfél, el tudok aludni, álmos vagyok, nem ez a baj, hanem szinte percre pontosan felriadok, hogy magas a pulzusom szédülök, izgulok pörög a testem, bizonyára a vérnyomásom sem megfelelő olyankor.
Ilyenkor számolok, kettesével, hármasával vagy előveszem a gimnasztikai labdám, amin nyújtok, vagy csikung / jóga gyakorlása következik, nyugalmas légzéssel.
Esetleg fokozza ha 19 óra után eszem, úgy vettem észre később nem emésztek jól, és ilyenkor mikor éjjel 2-kor felkelek hasmenés kísértetében úgymond érzem, hogy meg akar szabadulni a testem a zavaró tápláléktól.
Nem tudom eldönteni, hogy az emésztésem érzékeny, és ez a késői étkezés váltja ki, vagy szimplán szorongok és ez már csak hab a tortán, hogy az emésztésem is küzd.
Jellemzően elmegyek wc-re, jógázok 30 percet és elfogyasztok fél liter hideg vizet, ablakok kinyitva, és utána elálmosodom, majd megnyugszom és elalszom. Normál alvással másnap teljesen átlagos jól működő nappalom van.
Tények: Nincs gyerekem, nincs férjem, nincs senki zavaró irritáló körülmény, van munkám ahol nem terhelnek sem fizikailag sem szellemileg, van pénzem, vannak barátaim, sok a szabadidőm, normás testalkatú vagyok, nem dohányzom, nem fogyasztok semmilyen koffein tartamú dolgot, nem fogyasztok gyári (mű) félkész és késztermékeket, kevés a hús is, kifejezetten sok gyógynövény teát és vitamint fogyasztok, de ezen így nem segít a nyugtató gyógynövény sem.
Lehet, hogy csak a cukrod hülyéskedik. Elalvás után jellemzően 1-2 órával lezúg, ez egy belső stresszt indukál, ami viszont kortizoltermelésre ösztönzi a mellékvesekérget. A kortizol (antistressz hormon) a melatonin (alváshormon) antagonistája.
Én elalvás előtt megeszem egy parajdi sóba hempergetett fél (nem többet!!!) banánt, pár csepp extraszűz olivaolajjal lecsepegtetve. Ez meggátolja a vércukor éjszakai ingadozását.
Bizonyára ilyesmi is bezavar. Teszteltem magam 1-2 buta kajával, lehetetlen órákban és tapasztalom, rosszul is voltam...valóban ilyen trükkre lenne szerintem szükségem. Egy problémám van, hazai gyümölcsből vagy bármi hazai helyi termelőtől szeretném venni, illetve a banán árából a fele héj és kidobásra kerül.
Mit tanácsolsz helyette, ami praktikusabb? Egyéb élelmiszerek közül mivel lehet helyettesíteni? A sónak itt mi a funkciója, az olajnak mi?
Rendben, de a banánt a kálium tartalma miatt kellene este enni, vagy csak azért azt választod, mert szereted és úgy tudod, hogy alacsonyabb a fruktóztartalma? Mert más déli gyümölcs akkor mi lehet még jó? Úgy értem, hogy iszonyat módon ellenkezek ettől, hogy a megvásárolt termék felét tehát a héját kidobom...én soha nem vásárolok narancsot, mandarint, banánt emiatt. Meg hogy én bringával vagyok, nem tudok ilyen nehezet cipelni, és bosszant, hogy egy része azonnal kuka. Akkor veszek kiwit. Annak tuti alig van fruktóz tartalma, de amit eszek gyümölcshúst és amit cipekedni kell érte, az jobb arányban van, kevesebb róla a hulladék. Vagy akkor ananász?
Illetve mondom, hogy most jött meg a véreredményem és már az éhgyomri glükóz 5,4 mmol/l ami picit így is magas, annak 4-essel kéne kezdődni. És aceton van a vizeletemben, azt mutatták ki, szóval el fogok kezdeni egy inzulinrezisztencia diétát mint életmódváltás.
De egyébként én fizikai munkát végzek és szoktam lefekvés előtt orális rehidratációs port fogyasztani italként, mert abban is van nátrium, kálium és pontos arányban, tehát én így részemről nem vesződnék a sózott banánnal, ha 1500 Ft 10 csomag gyógyászati italpor, ami a zsebemben elfér és nem cipekedek vele.
Nem tudom...rost tartalma vagy egyéb más információd van róla, hogy ez egy ajánlott kombináció, hogy sózott banán olajjal, vagy ezt csak így magadon kipróbáltad és bevált?
Szerintem az étrendkiegészítő porok mint tudjuk, nem helyettesíti a normál étkezést. Sok jótól vonod meg magadat ha nem választasz héjas gyümölcsöt. Ajánlanám helyette a konzervált gyümölcsöt, vagy az aszaltat, de egyik sem helyettesíti a leszedettet. Egyél sok almát, azt nem kell megpucolni, vagy sárgarépát, ennek minimális a cukortartalma és alig kell hámozni, valamint magokat ha szereted. Napraforgó-, tökmag, pisztácia, bár itt is keletkezik némi szemét. Azt azért vedd figyelembe, hogy árban drágább ami hámozott, így ugyanott tartasz mintha megvennéd a banánt pl.
És minél feldolgozottabb egy élelmiszer, annál jobban károsodnak benne a tápanyagok.
Értem. Mindegy, én nem tudok venni, lemértem,a megvásárolt tömegének 45%-a kukába megy mert ennyi a héja. Soha nem vásárolok egyéb élelmiszert sem, aminek a fele kukába megy (görögdinnye, grapefruit, pomelo például).
Azért köszönöm szépen, új tipp volt mert ilyet még nem hallottam, de alternatívát fogok keresni. Számos más vércukorszint stabilizáló étel van még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!