Vérszegénységre kaptam vastablettát amitől rettenetesen fáj a hasam. Mit csináljak, hogy kibírjam a kúra végéig?
Jó, akkor van vas a tojásban, még jobb.
Győzd le az undort és nyomj le naponta legalább 1 nyers tojást!
Az állataidnak se jó, ha idő előtt meghalsz! Szerinted milyen sorsa lesz majd az imádott kutyádnak/lovadnak???
Amúgy privátban megírhatnád, milyen tüneteid vannak vérszegényen.
Nekem nagyon hullik a hajam, lehet, hogy kéne egy vérkép. 3 éve nem nagyon eszek húst, minden szökőévben max. egy kis hal.
Amúgy én úgy vagyok vele, hogy tisztában vagyok azzal, hogy idő előtt meghalhatok, mert nincs időm/energiám azzal foglalkozni, hogyan kéne minden fontos tápanyaghoz hozzájutni. De azért amit lehet, meg kell tenni. A tojásundor kisebb probléma, mint a barátok megölése. Amúgy főzve is eheted, csak ha jól tudom, akkor csökken a hatás.
Durva hajhullás, bőrszárazság, szájzúg berepedés ami nem múlik el, nyelvgyulladás, álmosság nonstop, erőtlenség, fejfájás, a lépcsőn alig tudtam felmenni az elején, szédülés, ájulás közeli állapot, izomremegések, fülcsengés, szapora pulzus, terhelésre fulladás.
A fejfájás meg a szájrepedés már elmúlt és a terhelésre jelentkező dolgok is enyhülni látszanak.
"Durva hajhullás, bőrszárazság, szájzúg berepedés ami nem múlik el, nyelvgyulladás, álmosság nonstop, erőtlenség, fejfájás"
Kollagén?
Lifetilt.hu, egy tablettában 500 mg collagen van, a gyógyszertári készítményekben max. 8 mg.
1-2 hét után érezni a hatását.
Ha nagy dózisban eszed, az erőnlétben azonnal.
Mi most teszteljük otthon.:)
Nekem is száraz a bőröm, nagyjából az általad elmondott alkati gondokkal küzdök, és 3. napra a kevéske ráncom feltöltődött a kollagéntől.
Vagy hagyd ezt a vasat és keress másikat!
Bioboltokban kérdezősködj, mik léteznek. Pl. Dr. Chen vastabletta?
Ez is egy jó márka: [link]
Még a béresnek vannak mindenféle tablettái, Rossmannban lehet kapni, olvasgasd végig, hátha van megfelelő.
A másik ami eszembe jut, hogy biztos túlhajtod magad. Két súlyos betegségen vagy túl, aludnod kellene.
Én ebben a melegben és főleg ah menstruálok, abban a hétbe és után akár 18 órát is alszom, és csak annyit dolgozom, hogy bevásárlok és netezek. És a maradék két hétben si csak takarékon megyek.:)
Tudom, hogy nem mindenki teheti meg, de azt meg Te tudd (!), hogy attól, hogy nem teheted esetleg, még simán az is lehet az ok, hogy nem pihensz eleget. És ezt tablettákkal nem lehet ellensúlyozni.
A vitafer liposzómás vasat néztem ki. Remélem kapható valahol. Nem hajtom túl magam egyáltalán. De most ki fogok veni 2 napot amíg megjön hogy pihenhessek.
Vérszegény vagyok és lehet folsavhianyos. A tüneteimet ez okozza. A.kollagéntől nem lesz több hemoglobin a vérembem, és nem érdekel mennyire vagyok ráncos, csak az erőmet szeretném visszanyerni. Egyébként sem kísérletezem semmin......plane nem szeretném még valami plusz dologgal terhelni az emesztőrendszerem ami ki tudja hogy hat rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!