Tegnap este készülődtem fürdéshez, de nem lett belőle semmi. Beültem a kádba és mire mozdultam benne egyet, hirtelen elkezdtem szédülni, kicsit zsibbadt a nyelvem, két karom. Olyan volt mintha forgott volna a világ pedig ültem. Végig hányingert éreztem ebben a pár perces rosszullétben. Aztán 2 perc múlva kihánytam a vacsit. A hányás után még rosszul éreztem magam, de reggelre jobban lettem.
Máskor is volt ilyen, de általában a szédüléses rosszullét mindig hozza a hányást is. Szerencsére csak pár percig szokott tartani, de esetemben nagyon veszélyes ez, mert sokat vezetek és annyira hirtelen jön hogy fel se lehet rá készülni. Van hogy nem látok semmit, úgyhogy félek nagyon, mert 2-3 havonta már rendszeres ez az állapot.
Ha elmegyek orvoshoz foglalkozik velem, vagy rögtön azt mondja hogy sok a stressz és leráz ennyivel?
Ez elég súlyos tünet. Sok oka lehet. Csak orvos segíthet rajtad. A helyedben a neurológiára kérnék beutalót! Nem a haziorvos fogja eldönteni mi a bajod. De ő tud szakorvoshoz adni beutalót. Ha eselyt sem adsz úgy nehezen fog megoldódni a problémád.
2019. júl. 19. 18:33
13/19 A kérdező kommentje:
12 éve középiskolás koromban nyári szünet alatt egyik pillanatról a másikra elszédültem az utcán egy reggel, úgy jött hogy fülem bedugult, nem láttam semmit és kivert a víz. Elmentem neurológushoz, egy középkorú nő vizsgált neves neurológiai kórházban. Végigcsinálta a reflex vizsgálatot meg amit ilyenkor szoktak. Kérdezgette hogy milyen az iskola, mondtam hogy korán kelek, sokat utazok oda-vissza minden nap és erre azt mondta nem tudom kezelni a stresszt, írt fel antidepresszáns gyógyszert, amiről tudtam hogy kártékony, de kipróbáltam 2 hétig. Agresszív és fáradékony voltam tőle, soha többet nem mentem hozzá vissza, mert érdemi segítséget nem nyújtott. Ez az állapot kisebb megszakításokkal azóta is tart.
2019. júl. 19. 20:47
14/19 anonim válasza:
Fülészetre is el kéne menned, oda - úgy tudom - nem kell beutaló.
2019. júl. 19. 21:32
15/19 A kérdező kommentje:
Voltam nemrég fül orr gégészeten, ahol az orvos hosszú fül piszkálóval benyúlt a fülembe és azt mondta hogy nincs semmi, de parafin olajat használjak, mert túl száraz belül a fülem.
2019. júl. 19. 21:42
16/19 anonim válasza:
Most ne haragudj de azért nem mész orvoshoz mert gyerekkorosba kifogtál egy rossz neurológust? :) én már voltam életveszélyes állapotban amit 7 rossz orvos félrediagnosztizált. Volt amelyik nyugtatókat írz fel rá. A te hozzáállásoddal már nem élnék. Egyébként nem egészen értelek miért írsz ki egy kérdést mikor sejtheted, hogy a fotelból senki nem fog tudni neked pontos diagnózist felállítani még az sem akinek ugyan ilyen tünetei vannak véletlenül. Akkor nyugtasd meg magad, hogy a stressz okozza és ne foglalkozz vele. De ha félsz tőle ahogy írod meg akadályoz akkor hogy lesz megoldás ha nem vagy hajlandó orvoshoz menni? Lehet, hogy valóban a stressz okozza. Bár nálam jobban stresszelő ember kevés van. Mégsem voltak ilyen tüneteim soha pedig tudok érdekes dolgokat produkálni. De az is lehet hogy belsőfül netegséged van, vagy daganat az agyadban....és nég ezer más dolog. A te életed.....de autóba kérlek ne ülj mert azzal meg mások életét veszélyezteted. A pánikroham amúgy nem jön ilyen hírtelen. Ott még van fél perced félre állni.
2019. júl. 20. 08:47
17/19 A kérdező kommentje:
Én is ugyanarra gondolok hogy agydaganat vagy fül gyulladás esetleg ciszta, a fülemmel egyébként kisiskolás korom óta gond volt, állandóan begyulladt. Különösebb kezelést nem igényelt, mindig csak fülcseppet kaptam rá. Az az igazság hogy voltam orvosoknál és tényleg a stresszre mennek rá, nem küldenek ct-re, Mr vizsgálatra hanem dilibogyókat akarnak adni. Nevetséges hogy olyat erőltetnek ami nem helyénvaló. De ezzel a konkrét problémát nem találják meg, időm meg nem igazán van hogy orvosról orvosra járjak. Azért írtam ki a kérdést, hogy hátha lesz olyan aki okosabb ebben mint én, pl orvos, ápoló.
2019. júl. 20. 09:00
18/19 anonim válasza:
Az a baj, hogy manapság az orvosok azzal szeretik lerázni a beteget, hogy pszichés a betegsége! Az ilyen orvostól menekülni kell. Nekem pl. Legutóbb antipszichotikumokat irtak fel a pazichiátrian szédülés miatt miközben kiderült, hogy vérszegénység miatt szédülök. Még jó hogy nem szedtem be és jó hogy a hajam is hullani kezdett különben nem küldenek 3l laborra sem. És ez milyen kicsi könyen kezelhető ok. Helyette meg szedették volna velem a nyugtatót meg a drogokat amitől sosem gyógyultam volna meg. Neked kell hinned magadban és nem hagyni, hogy lerázzanal. Bizlny kéne a koponya mri. Addig menj amíg nem kapsz rá beutalót. Mert ez a TE életed nem orvosé! Te szenvedsz nem ő! Nem szabad hagyni magadat lerázni! Kérj beutalót az ideggyógyaszatra és ott mri re. Ha Budapesti vagy a Fiumei úton a balaseti sebeszet alagsoraban van egy mri labor. Ott önköltsegen is lehet csinaltatni és 2 heten belül dogadnak. Ha nincs időd megerné. Legalább kiderülni mi van, vagy ha nincs semmi nem kéne aggódnod.
2019. júl. 20. 12:42
19/19 A kérdező kommentje:
Könnyebb minden beteget a pszichiátriára küldeni, aki meg elhiszi hogy olyan beteg, vége is az életének.
Köszi hogy írtál ide, majd megfogadom a tanácsot és befizetek egy Mri-re, hátha okosabbak leszünk utána, az orvos meg én is. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!