Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Idegrángás/dübörgés a fülben...

Idegrángás/dübörgés a fülben másnak már volt ilyen hosszú ideig?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Már fél éve minden egyes nap többször hallom/érzem a fülemben ezt a ritmustalan rnágó/dübögő hangot. Aki tapasztalta már biztosan tudja mire gondolok, olyan mint mikor a szeme az embernek tikkel.. csak ezt hallom.

Nem a szívverésem ritmusa, biztosan nem azt hallom.

és igen, voltam orvosnál vele... fül-orr gégésznél jártam pont más miatt és neki említettem azt mondta ez semmi komoly ne aggódjak, csak a kis ideg a belsőfülben csinálja és idegi alapú tünet. Házidokim is ezt mondta.

Ezt megértettem, régebben is tapasztaltam már ilyet.. Csakhogy.. nekem most már ez fél éve tart! Minden egyes nap! Kb. óránként egy percig.. aztán csönd és egyszer csak megint. Nem fáj de annyira idegesítő.

Másnak volt már ilyen hosszú ideig?

2019. ápr. 8. 14:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia egy pajzsmirigy kivizsgálás jó lenne,a működési zavar okozhat ilyen tünetet.Esetleg amikor elkapod ezt a rángást,mérj vérnyomást ha van lehetőség rá,hátha annak a hirtelen változása okozza.Ha a tünet ilyen hosszú ideje fennál,az nem természetes,valaminek a kísérője lehet.
2019. ápr. 11. 10:25
 2/6 viz7 válasza:
Szia! Nekem is ugyanez a problémám. Csak a jobb fülben. Olyan mintha morzéznának benne. 😬 Nagyon zavaró. A szemem szokott ilyet csinálni. Tikkel. Azt gondolom stressz alapú.
2020. jan. 21. 18:09
 3/6 anonim válasza:
Helo.vègül megoldòdott?Lehet tudni mi volt a.problèma?Nalam.is ez van 5.hete.Voltam orr fül gègèsznèl ès neurologusnàl.is color doppler vizsgalaton.mindkè1t helyen rendben talàltak mindent.
2020. dec. 16. 21:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Amennyire utánaolvastam ennek, a tinnitus (fülcsengés) egyik tünete is lehet.

Azt pedig nehéz kideríteni, mitől van, mert egy rejtélyes dolog.

Idővel tompulni szokott a hatása, hozzászoksz, illetve csillapodik is. Teljesen el is múlhat.

2020. dec. 16. 21:45
 5/6 anonim válasza:

Nekem két napja ütötte fel a fejét, fura érzés, kb mintha a dobhártyámat rángatnák belülről, ezért olyan hangot hallok, mintha kihajolnék egy gyors autóból, vonatból és a széllökés nyomkodja gyorsan a dobhártyát.

Nagyjából így tudnám leírni.

Kerestem Google-el, mi lehet ez, semmit az ég egy adta világon nem írnak róla, csak ezt az egy gyakorikérdések posztot találtam.

Mérek vérnyomást legközelebb (most elmúlt) és írok, hogy mi lett az eredmény.

aug. 22. 11:19
 6/6 anonim válasza:

Előző voltam, mértem egy vérnyomást most (kb 10 perce hagyta abba ezt a rángatózást) és 131/75 (105 kg vagyok, szóval ez nálam ok) lett az eredmény.

Mivel ilyenkor a szememben is érzek egy kis húzást (mintha együtt akarna ugrálni, tikkelni a fül környékén lévő másik izommal) én stresszre, kialvatlanságra, esetleg esetemben túlzásba vitt kólázásra (az iható fajta! :D) tudok gondolni.

aug. 22. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!