Ha napi 6 órát alszom (hétvégén összejön a 8), akkor hosszú távon kikészítem magam, vagy hozzá lehet szokni?
Figyelt kérdés
2018. ápr. 3. 19:27
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem készíted ki magad, ha csak úgy elvagy egész nap, és fizikai megterhelésnek nem teszed ki magad. De például edzeni így nem tanácsos. Többet ártana a szívednek, mint amennyit használna. És mivel a testmozgás fontos az egészségmegőrzés szempontjából, ezért csak kéne 8 órát aludnod, és akkor tudnál mellette hetente többször is sportolni valamit.
2/5 anonim válasza:
Különben rendesen nem is tudnád megterhelni a szervezeted mozgással, ha csak 6 órákat alszol. Olyan megterhelést értek ez alatt, amennyi még egészséges. Én próbáltam, de nem ment. Így az ember csak lötyögni tud valamennyit az edzőteremben, ami nem is nevezhető rendes edzésnek.
3/5 anonim válasza:
Változó az ember alvásigénye. Én 7 órás átlag alatt a leglazább korszakomban is kikészülök, pontosaban nem tudom megcsinálni, elalszom akárhol... Durvább időszakban pedig több kell.
De vannak emberek durván alacsony alvásigénnyel is. Vagy napi 9 órással...
4/5 A kérdező kommentje:
Én hajnali 5-től délután 5-ig nem vagyok itthon, kb 4-kor kelek minden nap. Este 8-kor már aludnom kellene és durván 3 óra szabadidőm lenne.
Hazajövök, az első óra kaja, pihenés, egy óra semmire sem elég és a három órából az utolsót a másnapra való készülésre fordítom. Fürdés, stb.
Muszáj lesz az alvásból lopnpm időt magamnak. Pl. sportra is.
2018. ápr. 3. 19:47
5/5 anonim válasza:
Hozzá lehet szokni, hogy kikészíted magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!