Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Van egy arcuregpolipom de nem...

Van egy arcuregpolipom de nem csinalnak vele semmit. Napok ota faj az arcom meg a homlokom es hanyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 4. 10:12
1 2
 11/15 anonim válasza:
Jut eszembe, az orspray nasivin, xilomare stb mind nyálkahártya duzzanatot okoznak! Max 1-2 hétig lehet használni.
2019. ápr. 7. 14:48
 12/15 A kérdező kommentje:
Szia. Mometasont 1 eve fujom es ct-m is volt.
2019. ápr. 7. 17:40
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem ez két külön problémának tűnik.

Egyrészt van egy orrpolipod, már több mint egy éve.

Másrészt napok óta fáj a fejed és hánysz. Ez utóbbi nekem valami fertőzésnek tűnik. Én ez utóbbi miatt a háziorvoshoz mennék sürgősen, ha napok óta nem marad meg semmi, az nem jó jel.

Jó tudni, hogy a szteroidos kezeléseket csak rövid ideig szabad folytatni, ha december óta fújod, az nagyon nem jó.

Elvékonyítja a nyálkahártyát, sérülékenyebbé teszi, és elnyomja az immunrendszert, könnyebben szedsz össze fertőzéseket.

Az orrpolip kezelése pedig majd még ezek után jön, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezeket a napok óta tartó tüneteidet valamilyen fertőzés okozza.

Háziorvost keress fel, és ne hagyd, hogy gyorsan lerázzon, részletesen regéld el neki, hogy milyen gyógyszert, mióta használsz, melyik tüneted, mióta áll fenn.

Segíthet, ha rendszerezetten, pontokba szedve leírod.

2019. ápr. 9. 12:17
 14/15 anonim válasza:

Ha az orrpolip megjelenik az arcüregben is, az is műthető. Nekem a Luc Caldwell műtéttel távolították el. [link]

Sajnos ettől még kiújulhat. A kiváltó okot kell először megállapítani, különben műtétek sora várhat rád. Saját tapasztalat.

2019. ápr. 10. 13:14
 15/15 anonim válasza:

Most műtenek majd, momematosan korlátlan ideig használható. Viszont semmi más nem! Tönkre vágják a nyálkahártyát, mègnagyobb lesz a polip..

Az orrpolip, a dugulas és a szellőzés hiánya miatt folyatos arcüreggyulladást okoz. Van egy kiváltó ok, mert ugye így védekezik a szervezet. Ha műtenek is, kiújulhat, akár évente, hiába műtik ki tövestől. Az ok valami allegoria, pollen esetleg. ÁNTSZ nél van átfogó allergia vizsgálat, fizetős de ott aztán mindent ellenőriznek :)

Maszekhoz mentem a körzeti futkározas után, majd ott közölték hogy választhatok műtétet, vagy kezelést. Én műtétet választottam, hát tovább küldtek ambulanciára, ott közölték szerintük mindenképpen műteni kell, a műtét helye és ambulancia nem maszek.

Pontosabban majd hétfőn tudok beszámolni :)

2019. ápr. 11. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!