Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Találkoztam egy táblázattal,...

Találkoztam egy táblázattal, ahol az ideális testsúly úgy volt megadva, hogy vékony, átlagos és erős testalkatúak. Az alkat itt a csontozatra értendő?

Figyelt kérdés

Mert akár 15 kg különbség is volt egy uo. magas vékony és erős alkatú hölgy ideális testsúlya között.

De valóban ekkora különbséget adhat a csonttömeg?

2019. febr. 8. 22:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem csak a csonttömeg adja a 15 kiló különbséget.

"uo. magas vékony és erős alkatú hölgy"

Pl. a mellük se egyforma nagy, vagyis nem egyforma súlyú.

2019. febr. 8. 22:38
 2/5 A kérdező kommentje:

Jó, de gondolom, itt nem a háj a mérvadó, hiszen "ideális testsúly"-ról van szó.

Az alkatot alapvetően a csontozat határozza meg.

Nyilván van vékony csontú nő nagy mellekkel és székes alkatú lapos hölgy is.

2019. febr. 8. 23:08
 3/5 A kérdező kommentje:
* széles
2019. febr. 8. 23:09
 4/5 anonim ***** válasza:

"Az emberi bőr tömege 2-3 kilogramm, az alatta levő zsírréteggel együtt átlagosan 12 kilogramm. A legnagyobb szervünk."

Úgyhogy: de igen, a háj is benne van. Nem az az ideális testsúly, amiben egy gramm háj sincs, hiszen ideális esetben ha valami betegség adódik, akkor az ideális testnek vannak tartalékai, amiből akkor majd le tud adni pár kilót.

Akinek erősebb a csontozata, annak nagyobb a testfelülete, tehát ha ugyanolyan vékony csak a hájrétege, akkor is összességében többet nyom.

2019. febr. 9. 07:23
 5/5 A kérdező kommentje:

A pluszhájra gondoltam, hogy nincs benne a kalkulációban, hiszen ideális testsúlyról van szó.

Persze, lehet több bőre, bár ez inkább grammokban mérhető, az alatt lehet pár dekával több a szükséges zsírmennyisége, lehet nagyobb melle, lehet minimálisan nehezebb egy-egy belső szerve, arányosan több izmocskája (nyilván nem kigyúrt sportasszonyokról van szó) stb.

De ha a fenti mind mondjuk 2-3 kiló többlet, sőt az erősebb csontozatú hölgy még valamivel több "plusz"zsírt is bír (mert miért ne, még bőven elfér rajta, legyen ez is 3-4 kiló), akkor még mindig "marad" 8, de akár 10 kiló többlet a csontjainak.

És én ezt tartom túlzásnak, hogy két ugyanolyan magas nőnek lehet ekkora különbség a csonttömege között? Elég valószínűtlen.

2019. febr. 10. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!