Miért mondják sokan, hogy a frontérzékenység humbug?
Nagyon ritkán vagyok beteg, tehát nem beszélem be magamnak, de frontkor (nem ismerem a pontos definíciót), vagyis amikor hirtelen lehűlés, eső jön, rettentően fáj a fejem. Halánték tájékán és ilyenkor semmi sem segít, se gyógyszer, se sok folyadék, se
erős kávé stb. Egyszerűen használhatatlannak érzem ilyenkor magam, nem tudok sokáig a dolgaimra figyelni, aludni is nehéz így. Munkatársaim meg folyton ugratnak, ha szenvedek ilyenkor vagy látják, hogy nem vagyok ott fejben.
Tök rosszul esik, mert amúgy nem vagyok beteges vagy nyavajgós (na jo, hogy csak annyira, mint bármelyik nő... De nem érek egy náthás férfi haldoklási szintjére!).
Más is érzékeny az idő változásra? Aki igen, az hogyan "kezeli"?
Azt olvastam, hogy a frontérzékenység, ami az ízületi fájdalmakat illeti csak egy pszichológiai jelenség. Olyankor jobban megfigyeljük, mert tudjuk, hogy figyelnünk kell rá...
Viszont a fejfájás szerintem teljesen reális és fizikailag indokolt, ha alacsony a légnyomás. Nekem is szokott fájni olyankor. Általában nem olyan vészes, nem csinálok nagy ügyet belőle. Szerintem a kávé olyankor talán csak ront, mert csak még nagyobb lesz a nyomáskülönbség.
Örülök, hogy megragadtad a lényeget.
Jelentése: csalás, szélhámosság vagy mesebeszéd.
Az angol szó tisztázatlan eredetű, esetleg összetett szó, melynek előtagja a hum - szemfényvesztés, átejtés, utótagja pedig a régi nyelvi bug - kisértet, rémkép.
Megfelelői megtalálhatók számos más nyelvben: francia humbug, cseh humbuk, lengyel humbug. Humbuk változata magyar nyelvterületen is használatos.
Nyugodtan ülj be a sarokba és gondolkodj, milyen okos vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!