A zsíros, nehéz étkezés utáni emésztésen mivel lehet segíteni házilag, ha nincs pl Reni antacid, vagy hasonló? Ecet? Mi még?
Ket citromkarika, hejastol.
Nem, a citromle-nek csufolt cukrozott lonyal nem megfelelo, csak es kizarolag a friss citromkarika, hejastol.
Szódabikarbóna!
Így igaz 40 éve használom és semmi bajom tőle.
Szükség esetén egy csapott teáskanállal beveszek és gyorsan bő vízzel lenyelem.
De jó egy pohár vízben feloldva is.
Vagy kb 2 evőkanál ecet 10%-os 3-4 deci vízzel feloldva
és abba egy jó púpos teáskanállal elkeverek és amikor kezd habzani gyorsan megiszom.
Ezt gyorsan inni kell mert kifut az egész.
Az egyik legjobb és hatásos szer a sok drága savközömbösítő elmehe a .... ba szerintem csak pénzcsalás.De csak a gyógyszertárit használom.Nekem semmi nem vált be csak ez én használom puffadásra gyomorsavtúltengésre emésztés elősegítésére stb.
"a szódabikarbóna csodákra képes"
írd a keresődbe és böngészgess
Úgy hogy nekem bevált.
Én az energiaitalt szoktam kívánni, kóla is jó. Ezekben elég sok a sav. De ha olyan kedvem van, akkor pepperóni paprikát (gyufapaprikát rágcsálok a kaja mellé) A hagyományos savanyúság nagyon jó, de sajnos én nem szeretem :D
Az meg nem igaz, hogy egészségtelen a zsíros kaja, az más ha teleöntik redvás étolajjal, de önmagától a zsírtól nem lesz bajod, inkább a körettől, meg a sütikétől.
"A szódabikarbóna savkötő. Nekem pont az kell, hogy a sok zsírhoz, ha nem elég a gyomorsav, bevegyek valamit, ami segíti az emésztést."
Már ne haragudj meg érte, de a kérdésedben szereplő Reni is savlekötő. Nem tudtad? A Reni helyett ajánlják neked a szódabikarbónát. Ami természetesen NEM fogja segíteni az emésztést, ahogy a Reni sem segíti.
Az emésztést a hasnyálmirigy (pankreász) enzimek végzik. Ez tud úgy is segíteni, ha nem te termeled, hanem kívülről viszed be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!