Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit jelent a 6,80 mml/l...

Mit jelent a 6,80 mml/l vércukorszint?

Figyelt kérdés
2010. jún. 20. 16:36
 1/10 anonim ***** válasza:

ha ez éhomi érték, akkor érdemes a vizsgálatot megismételni. ha hasonlóképp magas, akkor felmerül a cukorbetegség gyanúja, vagy annak már egy kialakulási fázisa.

a normál éhomi vércukorszint 3,5-5,5 mmol/L között van, egyes kórházakban 5,9-6,0-ig.

azt tudnod kell, hogy a vénásan mért vércukorszint mindig magasabb, mint a házi mérőműszeres. tehát ha ezt otthon mérted, a kórházi még ennél is magasabb.

2010. jún. 20. 16:46
 2/10 anonim ***** válasza:
a vércukor normál értéke éhgyomri állapotban 4,0 - 5,0 mmol/l körüli, de mindenképpen 6,0 mmol/l alatt van. Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7,8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon. Cukorbetegségről akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukor értéke 7,0 mmol/l, vagy e feletti, az étkezések után két órás mérték pedig 11,1 mmol/l, vagy ennél magasabb.
2010. jún. 20. 16:46
 3/10 anonim ***** válasza:
érdemes lenne egy terheléses vizsgálatra is elmenned: hogy kiderüljön, csak az éhomi értéked magas-e vagy az étkezési utáni is.
2010. jún. 20. 16:51
 4/10 anonim ***** válasza:
második: bár ezek nem szigorú határok, de egészségeseknél 7,3 mmol/L az étkezés utáni, és cukorbetegeknél akkor optimális a kezelés, ha 7,5 mmol/L alatti a vércukorszint.
2010. jún. 20. 16:53
 5/10 A kérdező kommentje:
éhgyomri érték és nem itthon mértem hanem rendes vérvételen voltam, az orvossal csak jövőhéten fogok beszélni csak szerettem volna tudni mire számíthatok és köszönöm a válaszotokat
2010. jún. 20. 16:54
 6/10 anonim ***** válasza:

hát, akkor még annyit, ha megengedsz...

nekem 3 éve derült ki a cukorbetegségem. Akkor az éhomi vérvétel eredménye 6,9 mmol/L volt, mégis biztos volt a cukorbetegség. Nálam nem csináltak terheléses vizsgálatot, mert bekértek egy olyan szűrést is, ami utal a vércukorszintnek a vizsgálatot megelőző 3 havi átlagára (ezt glikált hemoglobinszintnek vagy HbA1C-nek hívnak). Az 7,3% volt, és 4-6% között normális. Bocs, remélem, érthetően írtam le.

Ha ne adj Isten, kiderülne, hogy cukorbeteg vagy, vagy inzulinrezisztens, akkor javaslom a következők beszerzését:

- vércukormérő-készülék

- tápanyagtáblázat

- konyhai digitális mérleg

- jó tornacsuka a rendszeres testmozgás megkezdéséhez.

2010. jún. 20. 17:10
 7/10 A kérdező kommentje:
igen ezzel számolta sajnos köszönöm hogy írtál
2010. jún. 20. 19:06
 8/10 anonim ***** válasza:

megírod majd, hogy mi lett?

persze, csak ha nem vagyok vele tolakodó.

2010. jún. 22. 05:10
 9/10 A kérdező kommentje:
igen persze majd megírom
2010. jún. 25. 22:35
 10/10 A kérdező kommentje:
voltam orvosnál elküldött ismét vérvételre éhgyomorra hogy biztosra mennyen s igaza volt most csak 5,9 érték tehát nincs semmi bajom mégcsak diétáznom sem kell valami olyasmit ehettem az első mérés előtt ami egyszerűen felvitte a vérckorszintemet :):)
2010. júl. 12. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!