Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi a magas vércukorszint tünete?

Mi a magas vércukorszint tünete?

Figyelt kérdés
Szédülés lehet? Mert a vérnyomásom rendben van. (125/80) Viszont szemüveges vagyok,de csak fél éves a szemüvegem. Már csak erre tudok gondolni! Vagy még mitől szédülhetek? 3-szor fordult elő az utóbbi 1 hónapban. Esetleg magas pulzustól lehet?
2011. jan. 19. 16:52
 1/2 anonim ***** válasza:

A magas vércukorszint tipikus tünetei, a gyakori szomjúság, illetve az acetonszagú lehelet.

Az esetedben másra gyanakodnék.

2011. jan. 19. 17:35
 2/2 anonim ***** válasza:

A magas vércukorszint tünetei:

fáradtság, kimerültség, fokozott étvágy, megnövekedett szomjúságérzet, gyakori vizelési inger, homályos látás, száraz, viszkető bőr, a sebek lassú gyógyulása, fejfájás

Nem vagy véletlenül vérszegény? Én elég sokszor megszédültem az utóbbi időben, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, viszont egy vérvételnél most derült ki hogy vérszegény vagyok, aminek lehet tünete. Ha pl. sápadt is vagy, vagy fáradékony, nagy az esélye.

De lehet mástól is, viszont inkább az alacsony vércukorszint okoz szédülést, én nem gondolnék cukorbetegségre a helyedben. A magas pulzust sajnos nem tudom.

2011. jan. 19. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!