Okozhat csalánkiütést a magas vércukorszint? Van ilyen? Lehet ez a cukorbetegség jele?
Szülés óta (7 hónapja) állandóan csalánkiütéses vagyok. Főleg éjszaka jönnek elő, vagy ha fáradt vagyok. Bedagad a szám, szemem, nehezebben kapok levegőt, tele van nagy vörös foltokkal mindenem, bizsereg és bedagad a kezem. A kivizsgálások után sincs meg a kiváltó ok, "autoimmun", éljek vele, a szoptatás miatt gyógyszert nem szedhetek. Pikkelysömör is megjelent a térdeimen. Már teljesen elkeseredtem! :(
Most néhány napja mérem a vércukorszintemet, és magas! (8-8,2 éhomi, az étkezés utáni 13-14, étkezés után 2 órával 8-9). Eddig nem volt ilyen problémám, a vizsgálatokon is nézték, nem volt magas a vércukorszintem.
Ha ilyen magas, akkor mindenképp érdemes vele elmenni az orvoshoz és csináltatni egy komolyabb vércukorszint mérést.
Sajnos, a cukorbetegség (mindkét fajtája) autoimmun eredetű (ami nem azt jelenti, hogy nem ismerik az eredetét), így jó eséllyel ez is csak tünete a meglevő betegségnek, és nem az oka.
De akkor hogy lehet, hogy a vizsgálatokon nem volt magas a vércukorszintem (egyik sem, volt pedig jónéhány vérvételem volt), nem volt sem glükóz, sem aceton a vizeletben? Csak véletlenül jutott eszembe, hogy méregetem itthon.
Most megpróbálok diétázni, persze értelmesen, hiszen szoptatok. Úgy gondoltam, hogy ha két hét alatt nem rendeződik, akkor elmegyek a háziorvosomhoz. Most írom, hogy mikor, miket ettem, 2-3 óránként megmérem a cukromat is. Szerintetek ez így jó lehet? Nagyon riasztó ez az egész, akiket cukorbetegeket ismerek, mind nagyon beteg. :(((
Tehát szerinted lehet, hogy nem az ok a cukorbetegség, hanem a következménye az autoimmun betegségemnek? Nagy adag szteroid injekcióval el szokott múlni a kiütés, fullasztó érzés, szemdagadás és néhány napig nyugtom is van tőle. Aztán újra kezdődik, de már nem is szoktam orvoshoz menni, rengeteg kalciumot iszok, és szenvedek. :(
A laboreredmények szerint túl magas több immunszintem is. Másoknak immunhiányuk van, nekem pedig a határérték sokszorosa néhány értékem. :( Lehet, hogy ez a fajta túlreagálás is okozhatja a magasabb VCszintet?
Ma el is kezdtem a diétát.
Szteroid injekció nélkül napokig nem mehetek emberek közé sem, tele vagyok nagy, vörös dudorokkal, még az arcom is. A hidegtől és a nyomásoktól, ütésektől is kijönnek. Nem mondta senki, hogy ez ennyire összezavar mindent! Solu Medrol 125 -öt szoktam kapni.
Megírom majd a diétám eredményét, remélem, hogy rendbe jönnek a dolgok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!