Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Okozhat csalánkiütést a magas...

Okozhat csalánkiütést a magas vércukorszint? Van ilyen? Lehet ez a cukorbetegség jele?

Figyelt kérdés

Szülés óta (7 hónapja) állandóan csalánkiütéses vagyok. Főleg éjszaka jönnek elő, vagy ha fáradt vagyok. Bedagad a szám, szemem, nehezebben kapok levegőt, tele van nagy vörös foltokkal mindenem, bizsereg és bedagad a kezem. A kivizsgálások után sincs meg a kiváltó ok, "autoimmun", éljek vele, a szoptatás miatt gyógyszert nem szedhetek. Pikkelysömör is megjelent a térdeimen. Már teljesen elkeseredtem! :(

Most néhány napja mérem a vércukorszintemet, és magas! (8-8,2 éhomi, az étkezés utáni 13-14, étkezés után 2 órával 8-9). Eddig nem volt ilyen problémám, a vizsgálatokon is nézték, nem volt magas a vércukorszintem.

2010. febr. 2. 08:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen cukorbeteg lettél, sajnos de ez van, viszont kiderült. A magas cukorértékektől viszkethet a bőröd és csalánkiütéses lehetel. Sőt már az idegrendszeredet is kikezdte. Azért jó többször megmérni és ezt nagyon jól teszed, mert egy mérés nem mérés. Ha fennáll a gyanú többször kell mérni, és sajnos látod az eredményt. Menjél el légyszives a háziorvosodhoz és mutasd meg neki az eredményeidet. Ő majd biztosan ad beutalót a Cukorgondozóba, ahol kezelésbe vesznek. Ne engedd hogy lerázzanak, ha pedig igen keress fel egy magán belgyógyász diabetológust, ők kórházban rendelnek. Ne szenvedjél tovább, mert egy jól beállított és karbantartott cukorbetegnek az életkilátásai nem rosszabbak, mint az egészséges embereké. Írja ezt egy évtizedek óta cukorbeteg. Indulj el és kezeltesd magadat! Ne halogasd a dolgot.
2010. febr. 2. 08:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha ilyen magas, akkor mindenképp érdemes vele elmenni az orvoshoz és csináltatni egy komolyabb vércukorszint mérést.

Sajnos, a cukorbetegség (mindkét fajtája) autoimmun eredetű (ami nem azt jelenti, hogy nem ismerik az eredetét), így jó eséllyel ez is csak tünete a meglevő betegségnek, és nem az oka.

2010. febr. 2. 10:17
 3/6 A kérdező kommentje:

De akkor hogy lehet, hogy a vizsgálatokon nem volt magas a vércukorszintem (egyik sem, volt pedig jónéhány vérvételem volt), nem volt sem glükóz, sem aceton a vizeletben? Csak véletlenül jutott eszembe, hogy méregetem itthon.

Most megpróbálok diétázni, persze értelmesen, hiszen szoptatok. Úgy gondoltam, hogy ha két hét alatt nem rendeződik, akkor elmegyek a háziorvosomhoz. Most írom, hogy mikor, miket ettem, 2-3 óránként megmérem a cukromat is. Szerintetek ez így jó lehet? Nagyon riasztó ez az egész, akiket cukorbetegeket ismerek, mind nagyon beteg. :(((

2010. febr. 2. 10:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Tehát szerinted lehet, hogy nem az ok a cukorbetegség, hanem a következménye az autoimmun betegségemnek? Nagy adag szteroid injekcióval el szokott múlni a kiütés, fullasztó érzés, szemdagadás és néhány napig nyugtom is van tőle. Aztán újra kezdődik, de már nem is szoktam orvoshoz menni, rengeteg kalciumot iszok, és szenvedek. :(

A laboreredmények szerint túl magas több immunszintem is. Másoknak immunhiányuk van, nekem pedig a határérték sokszorosa néhány értékem. :( Lehet, hogy ez a fajta túlreagálás is okozhatja a magasabb VCszintet?

2010. febr. 2. 10:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Figyusz, akkor meg a szteroidtól ment fel a cukrod, az ám felbillenti az anyagcserédet. Ezt mindenképpen ki kell vizsgáltatnod, lehetel akár lisztérzékeny is. Mindenesetre jól teszed ha diétázol, ne egyél sok cukros dolgot. Most még eszembe jutott lehet candidád is. Majd visszatérek ide, és írd le a diéta miben segített.
2010. febr. 2. 11:25
 6/6 A kérdező kommentje:

Ma el is kezdtem a diétát.

Szteroid injekció nélkül napokig nem mehetek emberek közé sem, tele vagyok nagy, vörös dudorokkal, még az arcom is. A hidegtől és a nyomásoktól, ütésektől is kijönnek. Nem mondta senki, hogy ez ennyire összezavar mindent! Solu Medrol 125 -öt szoktam kapni.

Megírom majd a diétám eredményét, remélem, hogy rendbe jönnek a dolgok...

2010. febr. 2. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!