Hogy másztál ki a béka feneke alól, mikor szét csúszott az életed?
Van úgy hogy el jön az a pont, mikor el kezded nézni a régi képeket és amikor a tükörbe nézel egy lerobbant lúzer néz vissza ahelyett a jó pofa csini valaki helyett a képről. És rá döbbensz, hogy b.ki, mi a fene van, ez nem mehet így tovább, változtatni kell valamin. Igen ám, de hogy?
A csapból is a változás folyik, hogy ez meg az ilyen olyan lúzer volt most meg ő a menő manó. És ezt nem konkrétan csak a külsőre értem. Mégis hogy?
Egy 28 éves L. Mint lúzer
Én a napokban zuhantam szét. (előtte egy éve)
Átaludtam a következő napot. Mentem dolgozni (hatalmas önfegyelemmel). Most agyturkászt keresek. Kiszöszöltem min kell változtatni (ez volt egy év). Most nekilátok. Ma volt az első kisebb lépésem.
2 és fél éve csúsztam szét, akkor voltam 37 éves. Egyik napról a másikra kiléptem a munkahelyemről, kb semmit nem csináltam otthon, 100 kilósra híztam nő létemre, megszerettem az alkoholt is, lejárt a jogsim, nem volt kedvem megújítani, nem jártam fodrászhoz, nem vettem új ruhákat, mivel nem dolgoztam, nem volt tb sem, semmi. Férjem, fiam csak néztek aggódva, de senkire nem hallgattam.
Ez év március 26.-án történt valami. Hogy mi, nem tudom. De egy teljesen más ember ébredt fel aznap reggel. Első dolgom volt, hogy az összes alkoholt kidobtam a házból. Aztán elmentem a dokihoz, megcsináltatni az alkalmasságit a jogsimhoz. Onnan a fodrászhoz. 4 hónap alatt 24 kilót fogytam, újra a régi vagyok, 3 hónapja van egy szuper munkahelyem ismét, alkoholt azóta egy cseppet sem ittam, újra önmagam lettem. Hogy mi volt velem 29 hónapig, fogalmam sincs. De már nem is akarok erre gondolni.
Én sokáig nem foglalkoztam a külsőmmel, mert nem érdekelt. Egész pontosan az arcommal nem csináltam semmit, holott tudtam, hogy már a húszas években jó arckrémet használni, 30-on felül meg már "kötelező". Tükörbe is csak ritkán néztem... Aztán egyszer csak láttam is, amit néztem, és ledöbbentem. Elkezdett érdekelni a téma. Én is elkeseredtem, hogy régi önmagamhoz képest hogy nézek ki. Meg a koromhoz képest is - szerintem legalább 5 évvel idősebbnek néztem ki. Mondjuk, az akkori frizurám is sokat rontott a helyzeten.
Átestem a ló túloldalára, magamra kentem több kiló különböző krémet pár hónap alatt, meg mentem kozmetikushoz mezoterápiára, olvasgattam szépészeti tanácsokat, és kb. mindent az arcomra kentem, amit csak lehetett. Ha uborkát hámoztam salátához, akkor azt. Ha kifolyt a barack leve, akkor azt. Rántottasütésnél a tojáshéjban maradt fehérjét. Banánhéjat. Nem is sorolom, tényleg szinte bármit, ami a kezembe került, és tudtam, hogy frissíti/puhítja a bőrt, vagy csökkenti a ráncokat. :D
Persze a legmélyebbek esetében már késő volt, meg ha vigyorgok, akkor nagyon összeszaladnak a szarkalábak a szemem körül. De amúgy nagyon sokat javult az arcbőröm állapota (azóta többféle kozmetikai kezelést is kipróbáltam), meg más lett a hajam is, és most simán legalább 5 évvel fiatalabbnak nézek ki. (Mondtak már többet is. :) Szerencsére súlyproblémám nem volt, ez is sokat számít.
Sokszor az is eszembe jutott, hogy tiniként nem tartottam szépnek magamat, most meg visszanézve a régi képeket nem értem... És arra gondoltam, hogy akkor nem tudtam értékelni, megbecsülni, ami volt - szőke akartam lenni (egyszer otthon be is festettem a hajamat, csak kimentem vele a napra, úgyhogy onnantól kezdve pár hónapig répavörös voltam :D), meg még soványabb, meg kék szemű, meg darázsderekú stb. Aztán most meg hogy örülnék neki, ha úgy nézhetnék ki... Rugalmasabb bőr, keményebb izmok (az arc is átalakul a korral), ráncok nélkül...
És most azért sokkal elégedettebb vagyok, mert tudom, hogy majd megint eltelik 10-20-30 év, és akkor a mostani külsőmet is vissza fogom sírni.
Szóval neked is azt tudom tanácsolni, hogy kapd rendbe magad, amennyire csak lehet, és ne akarj megint 18-20 éves lenni, vagy annyinak kinézni, úgysem lehet. A saját korodhoz mérten legyél csinos és szép, és tanuld meg értékelni, amid van.
(Az utcán meg legyél igazságos: ne csak azokat vedd észre, akik jobban tartják magukat nálad a korosztályodból, hanem azokat is, akik rosszabbul. :D)
Kedves négyes, tisztában vagyok a korommal meg hogy újra nem leszek 20. Annyira nem is izgat...
Egyszerűen ilyen punnyadt, folyton fáradt, a helyét nem tálaló, mindenben hibázó, és negatív korszakomat élem meg. Se sport (mert folyton melózok, aztán ugye a háztartás), se csavargás (mert a házi munka az első na meg a spórolás), se hobbi (energia hiány), se Sex (mert a párom inkább meg néz egy meccset egy sörrel a kezében). És még jönnek hozzá az egészség ügyi problémák amik ebben az évben szép számmal megsokasodtak., ennek az élet módnak köszönhetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!