Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Asszimetrikus kozepvonal,...

Asszimetrikus kozepvonal, balra csuszott also fogsor a fogszabalyozo miatt normalis?

Figyelt kérdés
Also felso fogszabalyozom van, mivel alul nem volt fogcsiram igy ragofogam sem nott. Implantatum elkerulese vegett a hianyzo bal 5-os helyet fogszabalyzoval huzzak ossze, 2. eve nem sikerult, meg mindig zajlik. 1:Nem ertem, ha ossze is huzzak a helyet, akkor is megmarad az a lyuk csak hatrebb tolodik. --> 2: nagyon durva asszimetria keletkezett az also es felso fogsorom kozott. A felso fogsorom tokeletes, az also pedig totalisan balra tolodott a hianyzo fogam helyere, a fogszabalyzonak koszonhetoen. A felso metszofogaim kozepvonala alatt egy also metszofog van. Tehat alul nekem kozepen nem vonal van hanem a jobb 1-es. A szemfogam nem a szemfogammal zarodik, hanem a felso metszofogam ala kerul, stb stb, tehat minden fogam majdnem egy hazszammal arreb kerult. Totalis balra csuszas. Eddig konkretan nem csak az az egy fog kerult kozelebb a tobbihez amivel ossze kellene huzni a rest es odazarni a tobbihez, hanem az egesz fogsorom is csuszik folyton balra, mintha ugy akarna betolteni a helyet. Az also szemfogam nagyon megsinylette a dolgot mert nem akarna nagyon elmozdulni a jo helyerol viszont a fogszabalyzo erre keszteti, ezaltal elferdult, a foginy lehuzodott rola es faj. Abnormalisnak gondolom, de a szakember nem emlitette, mint problemat. Pedig szerintem esztetikai es funkcionalis problemat okoz.

2017. jún. 16. 23:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Még bőven folyamatban van a fogszabályzás. Túl korai lenne hibának elkönyvelni. Fogászatban középvonalnak az egy sorban lévő első metszőfogak találkozását tekintjük - ez az egyetlen középvonal. Egyébként az elcsúszása bár esztétikai hibát okoz, de funkció szempontjából abszolút nem olyan lényeges mint a hatos fogak pozíciója (ezek bírják a legnagyobb rágóterhelést).
2017. jún. 16. 23:46
 2/7 anonim ***** válasza:
szerintem nagyon jól látod a helyzetet. Keress föl egy másik dokit, és kérj tőle is szakvéleményt.
2017. jún. 16. 23:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszonom az eddigi valaszokat, plusz infokat kulonosen! Igen valoban meg zajlik a folyamat, csak azt nem ertem, hogyha gumizassal ugyis korrigaljak a kozepvonalam, akkor visszakerul oda a szemfogam (es a tobbbi fogam) ahonnan most eroszakkal huzzak el. Nem ertem a felesleges huzavonat, fajdalommal gyulladassal jar. Miert nem lehet vajon most gumizni es ott tartani a dolgokat ahol voltak. Esetleg tapasztalat?
2017. jún. 17. 00:06
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon orulok annak hogy ebben a lehetetlen idopontban kaptam valaszokat. Eletmento jelenleg, mert nem tudok nagyon aludni, kerdojel az egesz szamomra, aggodom.
2017. jún. 17. 00:09
 5/7 anonim ***** válasza:

én sokat foglalkozom a testemmel, a testtudatossággal. szerintem, ha valami nyugtalanít, akkor azzal foglalkozni kell, komolyan kell venni. nem kell elhessegetni a gondolatot azzal, hogy az orvos úgyis jobban tudja. Mert nagyon sokszor sajnos nem tudja jobban.

Ha te úgy érzed, ez így nem jó, mindenképp kérj másod-

harmadvéleményt. Ha három orvos ugyanazt mondja, az valószínűleg úgy van. De a leírásod alapján szerintem jó eséllyel találsz jobbat ennél.

2017. jún. 17. 00:16
 6/7 A kérdező kommentje:
En sem fogadom el a dolgokat egybol, mindig atgondolom, szkeptikus vagyok. Koszi a valaszt! :)
2017. jún. 17. 00:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, valószínű nem fogok ezt már látni, de helyreállt a fogad?
aug. 26. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!