Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nektek mennyi ideig volt fent...

Nektek mennyi ideig volt fent vagy van fent állandó fogszabályozó?

Figyelt kérdés
Nekem úgy volt hogy kettő évig lesz fent az felso/ also és az alsó akkor kerül fel miután eltelt félév az felső felrakása után. Eredetileg is az alsó fogsorom miatt kellettt a fogszabályozó, mert azok nagyon keszekuszák míg a felső egészen rendben volt. Mondta a doki hogy az alsót csak ugy fogja tudni felrakni ha kihúz egy fogat. Oké. Viszont már egy ideje nagyon aggódom. Kettő hónap múlva lesz hogy harom eve fent van a felso fogszabi míg az alson sehol semmi, megcsak foghuzas se tortent. Azt olvastam hogy ket ev utan elkezd szuvasodni a fog fogszabalyzo alatt meg ha rendszeresen jo minesegu termekkel is apolod a fogsorod. Nagyon felek hogy meg egy jó par ev ez az egesz folyamat mivel meg az also fogszabalyzom idopontja sincs kituzve. es az a fogsorom borzalmas. Van onbizalmam meg nem zavar annyira de nagyon felek hogy kesobbiekben bajuk lesznek a fogaimnak pl huzas meg ilyesmik. Varom a tapasztalokat, velemenyeket. Illetve fogorvosok tanacsat, velemenyet is koszonom!!!

2017. febr. 4. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Ezt nem egészen ertem!! Alulra kell és a felsőn lassan 3 éve fent van de az alsón még nincs???!?

Hát én azonnal masik orvost keresnék!

Nekem amúgy ugyanígy volt, alulra kellett felulre nem de mondtam hogy akkor ha lesz alul legyen felül is hogy akkor teljesen szep legyen majd a fogsorom, nekem is húztak alulról, 2-őt is és egy évig volt fent, egyszerre vette le oket az orvos

2017. febr. 4. 18:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem is ugy emlekszem tobb mint 3 evig volt fent. Eloszor az alsora tettek fel, ami legalabb egy eve fent volt mar( vagy tobb, mire a felsot feltettek). 4 egeszseges 4es fogamat huztak ki a fogszabalyozo kiatt, es elotte meg a tejfogakat is, mert nyolcadikban, amikor felraktak, meg tejfogak voltak. De a kerdesedre valaszolva, szerintem eg nem okes. Nyilvan azert van ez, mert nem maganrendelesre jarsz ( en is sztkba jartam) es ott meg tele vannak az idopontok allandoan, es ha nem nyustolod oket, akkor oket sem nagyon fogja erdekelni a dolog. Tudom, hogy ez nem vigasztal, de a sajat erdekedben muszaj lesz erelyesebben fellepned. Vond kerdore a dokit, ha bunko, vagy halasztgatja, allor szerintem is menjel mashova. Neked fontos, hogy minel hamarabb szepek legyenek a fogaid nem neki erted..Amugy olyan nekem is volt, hogy mondtak h "jovo honapban levesszuk" stb ezt minden felevben elmondtak... de azert 3 ev alatt meg csak fel sem tettek? Valami penzugyi problema van itt a hatterben vagy tenyleg az, hogy nekik aztan baromira raer erted..."Zaklassad" oket, jarj a nyakukra, ne hagyd magad elkuldeni...
2017. febr. 4. 22:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem nagyon szépen koszonom a valaszokat nagyra ertekelem!! en is aggodok mostmar hogy ez nem oke, a penzzel nem lenne semmi problema, de az hogy mar harom eve van fent a felso es az alson sehol semmi az eleg aggaszto. meg nagyon szivesen fogadom a kommenteket, tapasztalatokat! lehet egy masik orvos lenne jo megoldas. egyik baratnom fogorvosa mondta azt hogy 2 ev utan mar nem egeszseges a fogszabalyozo.
2017. febr. 5. 19:57
 4/6 anonim válasza:
szia. Nekem júliusba tették fel a felsőt és decemberben az alsót. Nekem az orvos 2 évet mondott összesen. Van egy ismerősöm, akinek közel 4 évig volt fenn, neki ki is sulyadt pár foga. Szerintem keress másik orvost!!
2017. febr. 5. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem szuvasodik a fog a készülék alatt, mert, ha szuvasodna én bizony nagyon megszívtam volna. Kapaszkodj meg, 6 évig hordtam a fogszabit.:D Nem azért, mert olyan csúnya fogsorom vol, hanem mert ellinkeskedtem. Hetedikes voltam, egyszerre tette fel a doki. 2-2,5 évet mondott, de másfél év után meguntam a gumizást, meg a folytonos állítgatásokat, kb 2 évig nem is mentem el a fogászatra. Anyuéknak persze azt hazudtam voltam, de már gyanús lett nekik és elkísértek. A dokinál lebuktam. Ő azonnal drótot és gumit cserélt, alaposan leszidott, a fogaim az eredeti állapotba rendeződtek vissza, mivel semmi nem szabályozta őket. Végül 2 év és 8 hónap normális fogszabályzás után lekerült a fogszabim,a retenciós készüléket pedig szorgalmasan hordom azóta is!:)

2017. febr. 6. 22:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Szia! Igen durva a hat év!:) orulok hogy nem szuvasodik a fog, de en mindig rendszeresen eljarok a dokihoz. mindig alaposan nezi a fogaimat, mondja ha valami nem okes vagy ilyesmi. hugomnak is szolt ha fogkove volt. nekem soha nem volt semmi baja a fogaimnak, meg most se csak szabalytalanok.... de ez a vegtelensegig tarto fogszabalyozgatas.... Csak felek hogy meg eltart nagyon hosszu ideig
2017. febr. 7. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!