Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Tüdőbetegség fiatalon?

Tüdőbetegség fiatalon?

Figyelt kérdés

Helyzet az, hogy már fél éve jön elő néha a nehézlégzésem vagy a mellkasi fájdalom. Többször voltam orvosnál, nem utalt be tüdőröntgenre, mert mindig mondta, hogy nincs semmi bajom, csak a stressz miatt kapok néha nehezebben levegőt. Folyton köhögök is, mert olyan, mintha valami ott a tüdőmnél ingerelne. Volt, mikor a hátam is nagyon fájt, meg szúrt a mellkasom és már sírtam, de akkor sem a tüdőmet nézték meg, hanem elküldtek szívultrahangra. Az a baj, hogy ebben az évben már sokszor röntgeneztek, CT-ztek is 2-szer, így az orvosom nem ajánlja a tüdőröntgent is. Nem dohányzom, meg körülöttem senki sem és vírusfertőzésem sem volt. Ezek ellenére lehet valami?

17/L

2010. jún. 19. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Sajnos előfordulhat, de allergia vizsgálaton voltá már?

Köhögsz fel valami váladékot?

2010. jún. 19. 15:06
 2/6 anonim ***** válasza:
"voltál", lemaradt az "l"
2010. jún. 19. 15:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem köhögök fel semmit, váladék jön mindig, de a mandulámból. Allergiavizsgálaton még nem voltam, bár örökölhettem valamit, az apám is sok mindenre allergiás. Az viszont okoz ilyet, hogy mellkasi, meg hátfájdalom? Nagyon remélem, hogy nincs semmi baj a tüdőmmel
2010. jún. 19. 15:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet h asztmás vagy?
2010. jún. 19. 15:29
 5/6 anonim ***** válasza:

A mandulából nem jön fel váladék.

Ha azt mondod idén már CT-ztek satöbbi és negatív lett, akkor ne akarj elmenni további röntgen vizsgálatokra, nyílván az orvosod sem véletlenül küld el többre.

Allergiára gyanakodhatsz, amivel fül orr gégészhez kéne elmenned, aki ha kell tovább küld az allergológiára.

A CT kimutatta volna, ha a tüdődben bármi lenne, radiológián dolgozom.

Fül orr gégészhez menj.

2010. jún. 19. 15:31
 6/6 A kérdező kommentje:
De a mandulám miatt jön fel, mert már ki kéne vetetni, állandóan be van gyulladva és ilyen fehér gennyes cucc jön fel belőle. Nem a mellkasomat CT-zték, hanem a fejemet, de az orvos azt mondta, hogy nem kell már annyi sugár néhány hónap alatt, úgyhogy tüdőröntgent ne csináljunk.
2010. jún. 19. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!