Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hosszútávon szedett vas...

Hosszútávon szedett vas tabletta okozhat valami bajt?

Figyelt kérdés

Sajnos szednem kell vas tablettát, mert különben vashiányom lenne. Próbáltam természetes úton pótolni, de sajnos nem volt elég. Ígyhát minden nap szedek egy tablettát. (Sorbifel dulurest)

Mellékhatásokat nem tapasztaltam. De annyi adalékanyag van benne, ami gondolom lerakódik és kiürülni se nagyon van ideje, mert ugye évek óta minden nap szedem...

Vajon hosszútávon kikészíti a gyomrom vagy bármim?

2018. júl. 15. 21:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ja, azt nem írtam, hogy én is vashiányos vérszegénységben szenvedek, erre kellett a vas készítmény.

Hogy mik a tünetek, ha lerakódik az agyban? Anno utána néztem, de csak annyi maradt meg, hogy elbutulást okoz. Nekem ez elég volt ahhoz, hogy (bár a véremben a vas felszívódási készség másfélszerese egy normális emberének - nyilván) visszafogjam a gyógyszer bevitelem. Igaza van annak, aki azt írja, hogy valamiképp a táplálékkal kell mindezt megoldani, és esetleg még erre szedni egy enyhébb vas készítményt. De most is azt mondom: szünetet időnként be kell iktatni, ha valaki állandóan szedi.

Ezt tudom javasolni.

Az öröklődéssel kapcsolatban:

A hajlamot rá mindenképp lehet örökölni - nálunk anya volt még ilyen beteg. Neki Jektofer injekciót is kellett kapnia. Azt is kúra szerűen kapta.

2018. júl. 17. 05:34
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem a táplálék mibenléte, nem az alkotóelemei a fontosak! Ebből a részből csak azt emelném ki, hogy a táplálék az mindig természetes eredetű. Az adalékokkal teli, a kálisózott cuccok visszafogják az emésztést.

A táplálkozási szokások, pl. hogy hogyan rágjátok meg a kaját, sokkal jobban dominál egy ilyen betegség, elváltozás kialakulásában. De pl. be kell iktatni koplaló napokat is!

2018. júl. 17. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!