Elnehezül a tüdőm és szédülés?
Normális étkezésnél nincs szükség ilyen pótlásokra.
Inkább egyél mindent vegyesen, és nem lesz vitamin hiányod.
Utolsó, hogyha vashiányos, akkor valószínűleg az étkezéssel nem tudta bevinni azt a mennyiségű vasat, amit elveszített, ne mondj már ilyen butaságokat. Biztosan nem véletlenül találták ki, hogy szednie kell.
Kérdező, én azért javasolnám, hogy menj vissza, mert ez simán lehet annak a tünete, hogy még vérszegényebb lettél (nem tudom, mi a vashiányod oka). Mindenesetre egy kontroll vérkép nem ártana, hogy most hogy áll a vörösvértestszámod.
Mindenképp menj vissza a dokihoz, és ne hagyd magad lerázni.
Tényleg jó lenne egy új labor, kifejezetten a vas szintjét is meg lehet nézetni, ill. szoktak ilyen telítettségi szintet is (a ferritinnél a százalékos érték).
Van, amikor a vas nem tud rendesen felszívódni, pl. valami gyomorprobléma miatt, vagy pl. a tej is akadályozza a felszívódást; a növényekből meg eleve nagyon kevés hasznosul, és nem lehet állandóan májat meg húst enni, de azért ezekből is próbálj meg minden nap egy kicsit (pl. spenót, sóska, sütőtök, cékla, amaránt - állítólag ez a legjobb, bár magában elég fura íze van).
De lehet, hogy más miatt szédülsz, szóval járj utána mindenképp.
Megnéztem a betegtájékoztatót, nincs a mellékhatások között a szédülés. A vasszinted sem indokolja.
Vérnyomásod rendben van? Ha igen, akkor még fülészetre és szemészetre lenne tanácsos elmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!