Tényleg szabad megfázva konyhán dolgozni?
Szakácstanuló vagyok. Pár napja eléggé meg vagyok fázva, orrom folyik, köhögök, tüsszögök, torkom is fáj. Mivel lázam nincs, meg úgy alapból nem vagyok annyira rosszul, hogy feküdjek, ezért iskolában voltam pénteken. Viszont az osztályfőnököm azt mondta, hogy ne menjek hétfőn így gyakorlatra, mert konyhán tilos dolgoznia annak, akinek ilyen fertőző betegsége van, könnyen bekerülhet az ételbe, és megfertőzhetek bárkit. Ezt mondjuk az egyik órán tanultuk is.
Viszont ma felhívtam a gyakorlati főnökömet, és ő pedig azt mondta, hogy ez hülyeség, egy kis náthától senkinek semmi baja nem lesz, nem fog terjedni, úgyhogy be kell mennem holnap.
Most akkor kinek van igaza, az ofőnek, vagy a főnöknek?
Szabad ilyenkor konyhán dolgozni vagy nem?
Az ofődnek.
Úgyhogy holnap menj el orvoshoz, ő majd kiír pár napra, és leigazolja.
Na, akkor megvan az első tanulságod:
A suliban tanultak köszönőviszonyban sincsenek az élettel.
Elvileg nem szabadna, de ha el akarod kerülni az alábbiak valamelyikét, akkor bemész:
- rossz benyomást kelteni a gyakorlati helyeden
- megszívatni az aznap dolgozó munkatársaidat
- elveszíteni a munkádat, vagy csak a napi béredtől elesni (ez utóbbi a te esetedben még nem áll fenn).
Nem a szakácsok tehetnek arról, hogy az ilyen szabályokat, ne mtartják be hanem a munkáltató.
Ez pont olyan, minthogy nem jelentenek be rendesen. Törvénnyel ellenkezik, de mit tudsz csinálni? Lófszt se, vagy is annyit igen hogy munkahelyet váltasz, csak épp mindenhol ez megy, legalábbis Mo-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!