Télen is (kórosan) melegem van. Mit tegyek ez ellen?
Évek óta zavar, de még nem mentem el orvoshoz, gondoltam majd kinövöm.
Már középiskola eleje óta tart ez a dolog.
Nagyon könnyen kimelegszem hőfoktól függetlenül. Alapvetően is sokkal jobban szeretem a hűvös, hidegebb időjárást. A nyár nekem szinte kínszenvedés és a pokolra kivánnám azt az időszakot (tavasz végén kezdődik a dolog, és az ősz elejéig tart).
Amikor más nagykabátban jár én még bőven elvagyok 1 szál pulóverben vagy maximum egy vékonyabb bőrkabátban. (alatta pólóval). Mikor találkozok egyik ismerősömmel, és megkérdezem hogy milyen az idő kint, azt mondja hogy "szétfagyok kibirhatatlan ez a hideg". Ilyenkor két lehetőség van. Elhiszem amit mond, és felöltözök jó rétegesen nagykabátba. Lemegyek és 50 méter után érzem, hogy folyik rólam a víz, és szidom (persze nem komolyan) őt, hogy miért vert át. Miközben ő folyamatosan mondja, hogy hülye vagyok meg lehet fagyni.
A másik lehetőség, hogy nem hallgatok rá, és mondjuk a nagy kabát alá csak 1 vékonyabb pólót veszek, és a kabátot sem cipzárolom össze, de még így is néha-néha kezd melegem lenni.
(És itt nem az a gond, hogy az az 1 ismerősöm lenne fázós, hanem általában mindenkivel igy szoktam járni, valamint látom a járókelőkön is hogy nyakig felhúzott kabát, sál, sapka stb.)
Tavasz közepe felé míg más hosszúnadrágba és tavaszi dzsekibe jár, én nekem már néha 1 szál ingben és rövidnadrágban is kezd melegem lenni.
Ne értsetek félre, nem vagánykodásképp írtam ezt a dolgot, mert tényleg úgy tűnhet, hogy én most dícséreteket várok, hogy de kemény vagyok, hogy mennyire bírom a dolgot. Nem vagyok rá büszke, mert sokan hülyének néznek emiatt, és szerintem sem normális ez az egész, hogy kibirhatatlan számomra 12 hónapból 5-6...
Mi lehet ennek az oka, és mit tehetnék ellene? Kell tenni egyáltalán ez ellen?
Vérnyomásom szerintem rendben van. Testsúlyom 80-82 kg (magasság 189 cm).
Pajzsmirigyemet még nem nézték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!