Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Télen is (kórosan) melegem...

Télen is (kórosan) melegem van. Mit tegyek ez ellen?

Figyelt kérdés

Évek óta zavar, de még nem mentem el orvoshoz, gondoltam majd kinövöm.

Már középiskola eleje óta tart ez a dolog.

Nagyon könnyen kimelegszem hőfoktól függetlenül. Alapvetően is sokkal jobban szeretem a hűvös, hidegebb időjárást. A nyár nekem szinte kínszenvedés és a pokolra kivánnám azt az időszakot (tavasz végén kezdődik a dolog, és az ősz elejéig tart).

Amikor más nagykabátban jár én még bőven elvagyok 1 szál pulóverben vagy maximum egy vékonyabb bőrkabátban. (alatta pólóval). Mikor találkozok egyik ismerősömmel, és megkérdezem hogy milyen az idő kint, azt mondja hogy "szétfagyok kibirhatatlan ez a hideg". Ilyenkor két lehetőség van. Elhiszem amit mond, és felöltözök jó rétegesen nagykabátba. Lemegyek és 50 méter után érzem, hogy folyik rólam a víz, és szidom (persze nem komolyan) őt, hogy miért vert át. Miközben ő folyamatosan mondja, hogy hülye vagyok meg lehet fagyni.

A másik lehetőség, hogy nem hallgatok rá, és mondjuk a nagy kabát alá csak 1 vékonyabb pólót veszek, és a kabátot sem cipzárolom össze, de még így is néha-néha kezd melegem lenni.

(És itt nem az a gond, hogy az az 1 ismerősöm lenne fázós, hanem általában mindenkivel igy szoktam járni, valamint látom a járókelőkön is hogy nyakig felhúzott kabát, sál, sapka stb.)

Tavasz közepe felé míg más hosszúnadrágba és tavaszi dzsekibe jár, én nekem már néha 1 szál ingben és rövidnadrágban is kezd melegem lenni.

Ne értsetek félre, nem vagánykodásképp írtam ezt a dolgot, mert tényleg úgy tűnhet, hogy én most dícséreteket várok, hogy de kemény vagyok, hogy mennyire bírom a dolgot. Nem vagyok rá büszke, mert sokan hülyének néznek emiatt, és szerintem sem normális ez az egész, hogy kibirhatatlan számomra 12 hónapból 5-6...

Mi lehet ennek az oka, és mit tehetnék ellene? Kell tenni egyáltalán ez ellen?

2018. jan. 25. 13:00
 1/5 A kérdező kommentje:
Biztos 1-2 szellemes ember le fogja ide írni, hogy azért van ez, mert meleg vagyok. 1. nem vagyok meleg 2. viccnek jó lesz, de valami komolyabb választ is várok mellé :D
2018. jan. 25. 13:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Vérnyomásod milyen? Testsúlyod? Pajzsmirigyedet nézték?
2018. jan. 25. 13:10
 3/5 A kérdező kommentje:

Vérnyomásom szerintem rendben van. Testsúlyom 80-82 kg (magasság 189 cm).

Pajzsmirigyemet még nem nézték.

2018. jan. 25. 13:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes lenne elmenni és megnézetni. Az szokott ilyeneket produkálni. Kérj a háziorvosodtól beutalót az endokrinológushoz és megnézik. :) Ha vltál írd le légy szíves, hogy találtak-e valamit. Kíváncsivá tették.
2018. jan. 25. 13:16
 5/5 anonim ***** válasza:
tettél*
2018. jan. 25. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!