Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Magas vérnyomásom van. Volt...

Magas vérnyomásom van. Volt minden vizsgfálat. Idegi alapon van. Kinek van 17 évesen magos vérnyomása?

Figyelt kérdés

Nektek milyen nyugtatót, és vérnyomáscsökkentőt írtak fel? ACE gátlót vagy béta receptor blokkolót stb...

Márkanevet is írhattok

2010. jún. 5. 22:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem a pánikbetegségem kezdődött 220-as vérnyomással. Lezsibbadt mindenem, nem bírtam beszélni, á rettenetes volt. Két éve szedek Citagen gyógyszert, napi fél szemet a pánikbetegségemre, és napi reggeli fél szemet Tritace 25 mg-os vérnyomáscsökkentőt. De frontos az idő ezt megemelem 1 szemre is. Nézem gyakran a vérnyomásom, de már tudom szinte a jelzésekből ha magasabb, mert ráz a hideg, borzongok.Nem 17 éves vagyok jóval több.
2010. jún. 5. 23:01
 2/10 A kérdező kommentje:
Rivotrilt nem szedsz?
2010. jún. 5. 23:05
 3/10 A kérdező kommentje:
ya és ezenkívül szorongásos kórképeim vannak. Az arra szedett gyógyszerek nem befolyásolják a vérnyomáscsökkentőket?
2010. jún. 5. 23:07
 4/10 anonim ***** válasza:

Én még fiatal vagyok,bár jóval több,mint 17...Nekem is idegi alapon lett magas.Legmagasabb 160-as volt,de ez nagyon ritka,többnyire 140-re ritkábban 150-re emelkedik,de olyankor sokszor érzem is,hogy nem vagyok jó formában...

Nálam pánikbetegséget állapítottak meg,hosszas kivizsgálás után.Concor tablettát szedek,reggelente

felet,az szépen elég jól rendbentartja a vérnyomásom.Ha ez kevés akkor nagyritkán beveszek fél Frontint is az is csökkenti a vérnyomást,bár az nyugtató,azt nem szeretem

mert néha nagyon erősen álmosit.

Rendszeresen iszom a csalánteát,ami jól nyugtat és a vérnyomást is segít csökkenteni.

Én arra vagyok kíváncsi,vajon az idegi alapon létrejött magas vérnyomás idevől teljesen rendbe jöhet?

2010. jún. 5. 23:08
 5/10 A kérdező kommentje:
lehet hogy 40-50 évig kell gyógyszert szednem. Te pánikbetegségre miért nem rivotrilt szedsz?
2010. jún. 5. 23:13
 6/10 A kérdező kommentje:
ya és a concor neked nem növeli a koleszterin szinted? Mert a béta blokkolók növesztik. Mióta szeded? Mennyi a koleszterin szinted?
2010. jún. 5. 23:14
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon gyakran szapora a pulzusom(pánik nélkül is)régebben volt mitralis prolapszusom,de amúgy nem vagyok szívbeteg,de hogy tényleg ne károsítsa az idegesség meg a néha kiugró pulzusszám és vérnyomás a szívem,ezért kaptam a bétablokkolót.

Később a pszichiáter írt fel Frontint meg Sertagent (nyugtatómeg antidepi)de nem merem rendszeresen szedni,nem hiányzik a függőség.Most itthon vagyok nyugiban egy ideje és azóta sokat javult az állapoto,bár az agorafóbiám még nem jött rendbe teljesen.

tudom,mi okozza a problémám,sok minden nem úgy van ahogy szeretném és ez már az"agyamra ment"de ezen nem tud a gyógyszer segíteni úgysem.

2010. jún. 5. 23:30
 8/10 A kérdező kommentje:
a koelszterinszinted nem nyomja fel a béta blokkoló? Mennyi a koleszterined és tricglicerined?
2010. jún. 5. 23:35
 9/10 anonim ***** válasza:
A koleszterinszintem utóljára 2 éve lett nézve,akkor voltam vérvételen a fura rosszullétek miatt.A koleszterinem rendben volt,sőt inkább alacsonynak mondható.Hogy most mennyi lehet,nem tudom.Hát mindenesetre nem eszem zsírosat,egészségesen élek,amennyire lehet,úgyhogy ha tényleg emelkedne,az a gyógyszertől lehetne.Remélem nincs ilyen gond...
2010. jún. 5. 23:46
 10/10 anonim ***** válasza:
A trigliceriddel sem volt gond,most azt sem tudom,hogy állhat...
2010. jún. 5. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!