Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől lehet magas a vérnyomásom?

Mitől lehet magas a vérnyomásom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 25 éves fiú vagyok, eddig a vérnyomásom olyan 140 körül mozgott. Egy pár napja elkezdtem érezni, hogy beszúr néha a szívem és szédülök, ma ebéd után annyira rámjött ez, hogy majdnem elájultam, azt sem tudtam hol vagyok kb. mintha részeg lennék. Megmértük a vérnyomásomat, 163/100 volt. Pihentem, bevettem gyógyszer, de délután megint rámjött és kihívtuk a dokit, aki levitte gyógyszerrel szépen és elküldött vérvételre holnap. Nem dohányzom már több mint 2 és fél éve, alkohol csak hétvégén szoktunk haverokkal bulikban iszogatni (mint ahogy bármely fiatal). Mondjuk az előző hétvége ilyen szempontból elég kemény volt. Általában ülőmunkát végzek, reggeltől estig számítógép előtt, kb. kéthavonta járok úgy túrázni, de lehet hogy az is azért kevés nem? Továbbá édesapám is súlyos beteg és hát ez is zavar (pont most diagnosztizáltak nála újabb tumort), de sosem mutattam így ki, inkább magamba fojtottam, ilyen vagyok. Alapjába véve egy tök nyugodt srác vagyok, nem szoktam ideges lenni. Szerintetek mi okozhatja? Olyanokat olvastam interneten, hogy májproblémáim is lehetnek meg egyéb komoly dolgok! Szerintetek mi állhat a háttérben?
2011. szept. 1. 20:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Túlsúly van?Mozgásszegény életmód van?Sósan főztök?Pajzsmirigy működés rendben van?Vércukor rendben van?Ezek közül már EGY!!!is elég a magasvérnyomáshoz.(egy magasvérnyomásos)
2011. szept. 1. 20:11
 2/16 A kérdező kommentje:
Ejj! A mozgásszegény életmód az jelen van, meg a sós cuccokért is odavagyok. Túlsúly szerintem nincs. Igaz, amióta leszoktam a cigiről felszedtem egy jó pár kilót, de nem vagyok kövér, szerintem az nem... :) Pajzsmirigy fogalmam sincs. Azt egyáltalán lehet érezni?
2011. szept. 1. 20:14
 3/16 anonim ***** válasza:
Nem lehet érezni ha nincs rendben a pajzsmirigy működés.Egy rendes,becsületes háziorvos elküld vizsgálatokra,minden félére,hogy kizárja,hogy mitől magas a vérnyomás.Nem mindjárt gyógyszert ír egy 25 éves embernek.
2011. szept. 1. 20:18
 4/16 anonim ***** válasza:
kávézol? ha igen akkor az nálam is az volt a baj!!
2011. szept. 1. 20:22
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem írt gyógyszert, csak adott 1 szemet, amikor kijött, hogy menjen le! Holnapra van beutalóm laborba!
2011. szept. 1. 20:24
 6/16 A kérdező kommentje:
Nem kávézom sosem! :)
2011. szept. 1. 20:24
 7/16 anonim ***** válasza:
Ja,értem.Ki kell vizsgálni alaposan.De mondom,nagyon összetett,és sajnos nagyon sok ember szenved tőle.Nekem gyógyszer mellett felmegy 200-ra is,akkor már kóválygok,meg szétesik a fejem,annyira fáj.
2011. szept. 1. 20:26
 8/16 A kérdező kommentje:

Na voltam vérvételen, hétfőn kell mennem az eredményért, vettem szálas fagyöngy teát, az állítólag nagyon fain...

Kiderül mi lesz. Az a baj, hogy mennék kirándulni vasárnap, de nem merek, mert mi lesz ha rosszul leszek közben... :/

2011. szept. 2. 10:00
 9/16 anonim ***** válasza:
Szálas fagyöngy?Ezt még nem is hallottam,csak a fehér fagyöngy teát.Vérnyomáscsökkentő,plusz még szívritmusszabályzó is,a gyógyszerek mellett iszom évek óta.De erről a szálas fagyöngyről még nem hallottam,utána nézek.Majd írd meg hogy alakul a vérnyomásod!Jobbulást.(első hozzászóló vagyok,egy sorstársad)
2011. szept. 2. 12:27
 10/16 A kérdező kommentje:

Fehér fagyöngy, csak nem filteres, hanem szálas, vagyis csak maga a cucc. Azt mondta a nő, hogy így hatékonyabb. 1 evőkanállal bele a hideg vízbe stb... tudod biztos! :)

U.I. Hülyén fogalmazok, bocs! :)

2011. szept. 2. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!