Sziasztok! 25 éves fiú vagyok, eddig a vérnyomásom olyan 140 körül mozgott. Egy pár napja elkezdtem érezni, hogy beszúr néha a szívem és szédülök, ma ebéd után annyira rámjött ez, hogy majdnem elájultam, azt sem tudtam hol vagyok kb. mintha részeg lennék. Megmértük a vérnyomásomat, 163/100 volt. Pihentem, bevettem gyógyszer, de délután megint rámjött és kihívtuk a dokit, aki levitte gyógyszerrel szépen és elküldött vérvételre holnap. Nem dohányzom már több mint 2 és fél éve, alkohol csak hétvégén szoktunk haverokkal bulikban iszogatni (mint ahogy bármely fiatal). Mondjuk az előző hétvége ilyen szempontból elég kemény volt. Általában ülőmunkát végzek, reggeltől estig számítógép előtt, kb. kéthavonta járok úgy túrázni, de lehet hogy az is azért kevés nem? Továbbá édesapám is súlyos beteg és hát ez is zavar (pont most diagnosztizáltak nála újabb tumort), de sosem mutattam így ki, inkább magamba fojtottam, ilyen vagyok. Alapjába véve egy tök nyugodt srác vagyok, nem szoktam ideges lenni. Szerintetek mi okozhatja? Olyanokat olvastam interneten, hogy májproblémáim is lehetnek meg egyéb komoly dolgok! Szerintetek mi állhat a háttérben?
Ja,nem filteres,hanem zacskósra gondolsz,ugye?Igen,az sokkal hatásosabb,fölváltva iszom én is,munkahelyre filterest viszek,otthon meg a zacskóst csinálok.Azért majd még írj,hogy sikerült e lenyomnod a vérnyomásod?!Majd még visszanézek...
2011. szept. 2. 14:08
12/16 A kérdező kommentje:
Eddig azóta folyamatosan mérem, kb. 2-3 óránként és tökéletes, ilyen 120/63 körül mozog. Reggelente beszedtek egy Frontint, ami mondjuk nyugtató, de az orvos írta fel, hogy valószínű idegrendszer miatt van, próbáljam meg, ha mégis felmegy, akkor hagyjam abba, de azóta nem is ment fel. Persze ezt csak ideiglenesen akarom szedni, mert nem vagyok híve az ilyen gyógyszereknek. Reggeltől kezdem a fagyöngy-teát, beáztattam, már szép színe van most. :)
Hát hétfőn megyek a leletekért, kedden a háziorvoshoz, ott majd minden kiderül. Írni fogok mi volt, akkor fogok én is többet tudni már...
2011. szept. 2. 23:38
13/16 A kérdező kommentje:
A vérkép szerint az össz. bilirubin szintem kicsit magasabb az átlagnál, amúgy minden oké a vérképen....
2011. szept. 5. 17:37
14/16 anonim válasza:
Akkor valószínű stressz hozhatta ki.Szerintem méregesd azért rendszeresen,amikor eszedbe jut,ártani nem ártasz vele,és mindig tisztában leszel a vérnyomásoddal.Fagyöngyöt meg igyad,ha kicsit magasabb lenne a normálnál.Jobbulást!Szia!
2011. szept. 5. 23:38
15/16 A kérdező kommentje:
Az orvos szerint is a stressz hozta ki, szervileg minden rendben van, egészséges vagyok. A bilirubin szint is emelkedhet stressz miatt azt mondta. Azért a fagyöngy teát folyamatosan iszom, azzal nem ártok magamnak semmit sem. Még az ízét is megszoktam és egyáltalán nem rossz. :) Azért folyamatosan mérni fogom a vérnyomásomat ezentúl is és megpróbálok kicsit többet mozogni is.
Köszönöm a segítséget és jobbulást mindenkinek!
2011. szept. 7. 16:02
16/16 anonim válasza:
Nekem is magas volt, én sem mozogtam akkoriban.
Aztán elkezdtem 2 naponta 40 percet szobabiciklizni. Kardió edzés.
Nekem 1 hónap alatt normalizálta a 160-as vérnyomásomat..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!