Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi bajom van szerintetek?

Mi bajom van szerintetek?

Figyelt kérdés

Általában minden reggel úgy kelek, hogy hullafáradt vagyok. Kelt az ébresztő, kinyomom, és vissza is alszom szinte azonnal.

Ezután nagy nehezen sikerül felkelnem, de az iskolában szintúgy fáradtságot, levertséget érzek. Nem tudok koncentrálni. Azt érzem, hogy mindjárt elalszok. A fény is zavarja a szememet. Majd ha vége a szenvedéssel teli iskolának, irány edzeni. Na, ott egy kicsit felébredek.

De aztán hazajövök tanulnom kell. Nem akarok, de muszáj. Eleinte még ez ment is, de ahogyan telik az idő, annál hamarabb dobom félre a füzetet. Tanulmányi átlagom kb. 4,3 gimnáziumba járok, 9.-be...de attól tartok, hogy romlani fog az átlagom, ha így folytatom.

Illetve szinte nap közben mindig az estére gondolok. Végre feküdhetek az ágyba.

Ez normális? 16/F

2018. jan. 7. 22:03
 1/9 A kérdező kommentje:
Gondolom ez nem normális. Azért kérdeztem meg, hogy mi bajom lehet?
2018. jan. 7. 22:03
 2/9 anonim ***** válasza:

- Mikor fekszel le, mennyit alszol?

- Vérvételen voltál valamikor? Vitaminhiányt ott látnád. Háziorvos be tud utalni.

- Napi 4-5 étkezés megvan? Zöldség, gyümölcsökkel hogy állsz?

2018. jan. 7. 22:10
 3/9 A kérdező kommentje:

Általában fél 11 kor fekszem, de van amikor megvárom a 11 órát.

Vérvételen Decemberben voltam és egészséges vagyok. Minden negatív. Vitamint nem szedek. Napi 3-4 étkezés és semmi gyümölcsöt nem eszek.

2018. jan. 7. 22:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Az étrendemre visszatérve, eléggé szétszórt. Akkor eszem, amikor megéhezem. Van, hogy napi 7x is, de van, hogy napi 2x.
2018. jan. 7. 22:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az alvásoddal van a baj. Nem alszol elég mélyen.

Vérnyomásod milyen?

2018. jan. 7. 22:30
 6/9 anonim ***** válasza:

- Legyen kényelmes a fekhelyed.

- Ne egyél lefekvés előtt, csak 2 és fél - 3 órával

- Koffeines italt (energiaital, kóla, kávé, tea) ne igyál 12 óra után

- Teljesen sötétítsd be a szobád, kapcsolj ki mindent, aminek a ledje zavarhat

- Alvás előtt 15 perccel tedd le a mobilt, lődd ki a tévét, csukd le a szemed és relaxálj

- Leginkább háton, vagy a baloldaladon feküdj, ha kényelmes, hason ne!

Ezeket tudom ajánlani, mindenkinek mások az alvási szokásai, de ezek közül ha egy beválik, az már siker.

2018. jan. 7. 22:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Vérnyomásomat nagyon régen mértem. Az átlag 85-90 között szokott mozogni..legalábbis akkoriban. Ez egy kicsit alacsony, de azt mondták rá, hogy még lehet normális.
2018. jan. 7. 22:41
 8/9 A kérdező kommentje:

#6 Köszönöm a jó tanácsokat! :)

Azt nem tudom megtenni, hogy lefekvés előtt 15 perccel letegyem a telefont/laptopot. Relaxálni biztosan nem fogok.

De ezek közül elég sok minden nem úgy van, ahogyan leírtad. Azokon változtatok. Hátha

2018. jan. 7. 22:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor viszont, ha nem teszed le a mobilt, vagy gépet, kapcsold be a kékfényszűrőt/szemkímélő módot rajta este 8-9 órától, vagy tölts le olyan alkalmazást, amivel ezt meg tudod oldani (például f.lux). De ha a fényegyensúly állítható, akkor vedd egy kicsit sárgásabbra a fehér színt. A telefon és tévé képernyőjéből "áradó" kék fény befolyásolja a melatonin hormon termelését, ami a (nyugodt) alvás segítését szolgálná.
2018. jan. 7. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!