Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A téli depresszió lehet...

A téli depresszió lehet visszatérő?

Figyelt kérdés

Van olyan , hogy a téli depresszió minden évben visszajön valakinek?

Nekem valaki , akinek van ilyen , azt mondta hogy neki ez egy ilyen depressziós időszak , mert fényhiánya van..

Én azt gondoltam , hogy ez nem egy visszatérő dolog...

Erre különösen érzékenynek kell lenni vagy ez előfordulhat akárkivel?

Csak szeretnék többet megtudni róla.

2018. jan. 3. 20:13
 1/6 anonim válasza:
50%

Szerintem nem csak az befolyásolja hogy “tél van”.

Lehet vitamin, vashiányos, ezért fáradékonyabb, levert. Persze a borús napokon könnyebb szomorkodni, de olyan hogy egész télen depressziós legyen nincs. Ha meg valaki tartósan depressziósnak érzi magát az nem évszak miatt van, valami más van a dolog hátterében.

De az hogy visszatérő...... nos ezt nem értem mire gondolsz, persze a rossz kedv visszatérhet, te sem 1x vagy az életedben rosszkedvű.

De mostmár hosszabbodnak a nappalok, kitartást ;)

2018. jan. 3. 21:32
 2/6 anonim ***** válasza:
69%

Előfordulhat, mivel minden évben van tél. (Mármint ha manapság ezeket az enyhe, tutyi-mutyi hónapokat annak lehet nevezni).

Akinek nincs benti hobbija, az általában nehezen találja fel magát, elkezd unatkozni, ami a depi egyik melegágya.

2018. jan. 3. 21:53
 3/6 A kérdező kommentje:

Az illető , akivel beszéltem , ő főleg a fényhiányt emelte ki illetve korábban is mondta már 1-2x hogy hiányzik neki a napfény.

Gondolom ez meg a hidegtől független...mert napfény sokkal kevesebb van.

2018. jan. 3. 22:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Én úgy értettem , hogy visszatérő , hogy valakinek ez minden évben visszajön mikor tél van. Ha nem is egész télen , de pl. minden januárban vagy valami ilyesmi. Szóval egy bizonyos időn át.
2018. jan. 3. 22:17
 5/6 anonim ***** válasza:
53%
Én is így vagyok vele sajnos, és még a vizsgaidőszak is rájön...
2018. jan. 4. 19:28
 6/6 anonim ***** válasza:
53%
Téli depresszió estén szedj D-vitamint visszajön a hangulatod,mert a kevés napfény miatt D-vitamin nem termelődik a szervezetben.
2018. jan. 6. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!