A téli depresszió lehet visszatérő?
Van olyan , hogy a téli depresszió minden évben visszajön valakinek?
Nekem valaki , akinek van ilyen , azt mondta hogy neki ez egy ilyen depressziós időszak , mert fényhiánya van..
Én azt gondoltam , hogy ez nem egy visszatérő dolog...
Erre különösen érzékenynek kell lenni vagy ez előfordulhat akárkivel?
Csak szeretnék többet megtudni róla.
Szerintem nem csak az befolyásolja hogy “tél van”.
Lehet vitamin, vashiányos, ezért fáradékonyabb, levert. Persze a borús napokon könnyebb szomorkodni, de olyan hogy egész télen depressziós legyen nincs. Ha meg valaki tartósan depressziósnak érzi magát az nem évszak miatt van, valami más van a dolog hátterében.
De az hogy visszatérő...... nos ezt nem értem mire gondolsz, persze a rossz kedv visszatérhet, te sem 1x vagy az életedben rosszkedvű.
De mostmár hosszabbodnak a nappalok, kitartást ;)
Előfordulhat, mivel minden évben van tél. (Mármint ha manapság ezeket az enyhe, tutyi-mutyi hónapokat annak lehet nevezni).
Akinek nincs benti hobbija, az általában nehezen találja fel magát, elkezd unatkozni, ami a depi egyik melegágya.
Az illető , akivel beszéltem , ő főleg a fényhiányt emelte ki illetve korábban is mondta már 1-2x hogy hiányzik neki a napfény.
Gondolom ez meg a hidegtől független...mert napfény sokkal kevesebb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!