Mit lehet tenni a téli depresszió ellen?
A nyári születésnek ehhez nincs sok köze. Viszont tudsz tenni ellene: fény, fény, fény! Még a minimális természetes fény is jobb és több, mint az otthoni 60 wattos izzó, tehát amilyen sokat csak tudsz, még borongós időben is, napközben minél többet legyél kint a szabadban. Még jobb, ha napkelte után, vagy napnyugta előtt teszed, mert ezzel meghosszabbítod a nappalt.
A másik, amit én tettem már jó pár éve, és bevált (igaz, kell hozzá egy kis beruházás): a 9 négyzetméteres kicsi szobám mennyezetére feltettem egyenletesn elosztva 3 mennyezeti lámpatestet, mindegyikbe 3 izzó fér. Vettem beléjük nem bóvli kompakt fénycsövet (IKEÁS), a 21 Wattosból (150 Wattos hagyományos izzónak felel meg). Ez a 9 fénycső már elég rendes fényt ad, nem melegít, és sokszor nappal is bekapcsolom, ha kevésnek érzem a fényt.
Szia!
Ha szeretnéd, írj nyugodtan, szívesen beszélgetek Veled erről, meg szerintem tudnék is segíteni, hogy jobban érezd magad.(gyógyult depressziós vagyok)Szóval, ha van kedved, írj nyugodtan:o.w.a@freemail.hu:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!