Hogyan tudnám helyrerázni az alvási ciklusom?
Egyetem miatt alakult így a helyzet. Ősszel keveset aludtam, aztán amint decemberben kevesebbet jártam suliba, tovább tudtam aludni, aztán az esti ébrenlétem is mindig odébbtolódott. Már ott tartok, hogy hajnali 6-7kor tudok elaludni, és délután 2ig alszom. Jó alvó vagyok, mondog is ejjeli bagoly típus voltam, de azért egy 1 órási elalvás jobb lenne. És nem tudok kikerülni ebből az ördögi körből, mert amint érzem, hogy nem tudok elaludni, hát mit csinál a 20 éves fejem: sorozatok, net, ha már úgysem alszom.
Amikor meg éjfél előtt elalszom, 3kor megébredek, és 6-ig, 8-ig nem tudok visszaaludni.
Ez még így "okés, míg vizsgaidőszakban itthon vagyok, de nagyon utálom már.
Esetleg gyógyszert kéne szednem? Mit javasoltok?
Egyetemre úgy jartam, hogy csak a gyakorlatokra jártam, és "mázlimra" mind délután volt :)
A sötét és csend megvan. Az ünnepek alatti tevékenységek eléggé fárasztóak, egyelőre tanulás miatt sem kell stresszelnem, sportolni is lesz időm eljárni, most hogy írtad a fizikai munkát, lehet, hogy a sport hiánya váltotta ezt ki, mert világéletemben sportoltam, még ha cska ligyegés is volt, de heti rendszeresség megvolt. Pat nap múlva városnévős kirandulásra megyek, remélem, az segíteni fog.
De köszönöm a tanácsokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!