Reflux szörnyen kínoz, mit tudnék tenni?
Mennyi csapvizet iszol és mennyi szénhidrátot eszel?! Eszel elég zöldséget? Nem kellenek gyógyszerek. A savlekötőtől mégtöbb gyomorsav képződik :))
Adok ingyen egy tanácsot. Ha érzed hogy mar a sav, igyál egy pohár csapvizet. Ha ezután is érzed, akkor igyál mégegyet. Ha még mindig, akkor egy harmadik pohár vizet. Tudniillik a csapvíz ph értéke 8-9. A gyomorsavé pedig 2. Na matekold ki nyugodtan. Nem kellenek gyógyszerek!!!!!
csapvíz enyhít valamennyit de:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__5..
radikális változás van nálam mióta rabiprexet és gaviscont szedek, szinte teljesen elmúlt a baj(ráadásul már kevesebb is elég mint az elején)
Hosszú évek, sok vizsgálat, mindenféle diéták és rengeteg gyógyszer után (egyik sem segített sokat), ami nekem állandó és tökéletes megoldást nyújtott, az a Peridot lúgos ásványvíz. 1,5 literes üvegben kapható, én már rekesszel veszem, minden nap egy üveg elfogy. Mellette napi 1 tejeskávé reggel, néha egy tea citrommal, néha csapvíz, ritkán sima ásványvíz. Meg néha sör... :) De üdítőt egyáltalán nem iszom, gyakorlatilag minden étkezés után csak a Peridot vizet.
Igaz, 200 valahány forint egy üveggel, de inkább erre költök, mint gyógyszerekre. Itt lehet kapni a Tescoban, Sparban, DM-ben, Rossmannban... szóval nem nehéz hozzájutni.
Amióta ezt iszom, azóta csak nagyon ritkán és nagyon enyhe tüneteim vannak, pedig előtte már kezdődő gyomorfekélyem volt és kimarta a torkomat a gyomorsav. De a Peridottal megehetek olyanokat is, amitől még azoknak is jön a sava, akik nem ilyen durván refluxosak.
Tudom ez most nagyon reklámszövegnek hangzott, de ha megfogadod a tanácsom, akkor mindenképpen ezt próbáld ki, nekem csak ez segített.
Az előttem írók írtak pár alternatív gyógymódot, amik vagy használnak, vagy nem, szerintem nem.
Én orvosként azt javaslom, hogy menj el a háziorvosodhoz és irass fel normális antireflux gyógyszert, mondjuk Controlocot vagy Noacidot ezek jóval hatékonyabb szerek, mint a Quamatel. A megoldást úgyis a gasztroenterológus fogja hozni, de addig ki kell bírni valahogy. Érdemes még azon gonrolkozni, hogy van e valami ami ront a tüneteken, túlzott stressz például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!