Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Fél másodperces szívfájdalom...

Fél másodperces szívfájdalom vagy reflux?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mostanában egész savas a gyomrom,és az utóbbi 4 napban 2x volt olyan is,hogy a mellkasom közepén 1-1 pillanatra fájdalmat éreztem.(tényleg nem tartott tovább,utána sem volt semmi hatása a saját pánikomon kívül). Szerintetek ez a gyomrom miatt van,vagy esetleg valami komolyabb? De a pillanatnyi időtartam miatt inkább esetleg valami gyomorszájas dologra tippelnék. Mit gondoltok?

L/23

2017. jún. 23. 23:08
 1/3 anonim ***** válasza:
A szív "máshol fáj", mivel máshol van, nem középen (meg ugye beljebb). Szerintem egész jól elkülöníthető a kettő. Hol érezted? Középen? Akkor az tényleg gyomorszájas dolog lesz. Nekem egyébként refluxom van már 2 éve és igen, van hogy csak 1-1 pillanatra érzem, van hogy órákig.
2017. jún. 23. 23:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Szia! Középen igen. Mondjuk évek óta van egy olyan tünetem (ez is a refluxszal kapcsolatos szerintem),hogy mintha dobbana a gyomorszáj környékén egy erősebbet a szívem és ilyenkor önkéntelenül köhögési ingerem van/levegőt akarok venni..azóta 2x is voltam EKG-n ahol nem volt semmi probléma,így ezt a refluxszal tudom összekötni. Na szóval ehhez hasonló érzés,viszont jár hozzá egy fél másodperces fájdalom is.
2017. jún. 23. 23:34
 3/3 anonim ***** válasza:

A reflux az önmagában véve nem betegség, hanem a szervezet egyik öntakarító mechanizmusa. Így takarítja a nyelőcső redőiben megtapadt ételmaradványokat. A probléma és a betegség akkor kezdődik, mikor a szennyeződés olyan makacs, hogy azt többszöri öblítésre sem sikerül eltávolítani, és a gyomorsav felmarja a nyelőcső belső hártyáját. És ha már lehajláskor is felszökök a gyomortartalom a nyelőcsőbe. Ilyenkor már a nyelőcső izomzata a gyomorszájnál rosszul működik, nem zár rendesen.

Valóban jól érzed, a mellkas közepén érezhető eleinte ritkán szúró fájdalom. Az orvosok ezt úgy igyekeznek gyógyítani, hogy hogy protonpumpa gátló szerekkel csökkentik a gyomorsavtermelést, és - vagy, az agyba érkező fájdalomérzetet vágják el. Ez utóbbi esetben az első szem tabletta bevétele után rögtön megszűnnek a panaszok, de a probléma ott marad. Időről időre kiújul.

Ha a nyelőcsövet öblögetjük át, esténként forró citromos teával egy idő után a probléma is megszűnik. A teába néhány csepp házi pálinkát is lehet csöppenteni, hogy az oldószer még tökéletesebb legyen. Valamint kerülni kell az étolajos kaják fogyasztását, mert a ragacsot amibe az étel megtapad a sült étolaj okozza.

Remélem tudtam segíteni.

2017. jún. 24. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!