Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nagyon nehezen alszom el...

Nagyon nehezen alszom el néha. Gyakran órákig forgolódom és várom a "csodát", de nem történik semmi. Miért van ez és mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék altatóra rászokni, de gyakran csak altatóval sikerül elaludnom.

Van, hogy csak úgy tudok elaludni, ha beszedek 2 szem Valeriana Forte-t (erősebbik Valeriana) 2 szem melatonint és van, hogy ezek mellé még be kell szednem egy Eunoctint is. Ekkor már nem nehéz elaludni, de annyi altató van bennem ami egy lónak is elég lenne..

Mindig irigyeltem azokat az embereket akik lefeküdnek aludni és 2 perc után már horkolnak is.. Én miért nem tudok ilyen lenni?

Nagyon nem könnyű úgy, hogy este 9-10 között lefekszem és hajnali 4-kor még mindig a plafont bámulom, ha nem szedek be altatót. Mi a franctól lehet ez, másnak volt ilyen gondja? Hogy lehet megoldani?

2017. aug. 21. 00:22
 1/10 A kérdező kommentje:

Egy kis plusz info magamról:

-Voltam vérkép kivizsgáláson, minden érték referenciahatáron belül. (Kivéve a kreatin, mert sportolok, így az természetesen magas)

-Agyi CT dettó.

-Rendszeresen kerékpározom amatőr szinten, járok kettlebellre heti 2x és néha futok is. Viszonylag edzett, izmosabb és vékony testalkatom van így napközben kellőképp le vagyok fáradva.

-Az ágyam minőségi, széles, nagy, kellőképp kemény (nem süpped be) párna, takaró, lepedő nem műszálas és kényelmesek nagyon.

-Este 8 előtt, de újabban este 6 után nem sokkal étkezem utoljára és életmódomból adódóan nem eszem nehezeket. 3-4 liter folyadékot iszom.

Minden elektronikus eszközt kikapcsolok elalvás előtt, TV-t amúgy sem nézek soha. A gépemen telepítve van a Flux és a fényerejét is leveszem. A szoba világítása is meleg, pontosan a melatonin termelődés miatt.

-Lefekvés előtt szoktam olvasni és igyekszem a hátamon feküdve elaludni úgy, hogy nem gondolok semmire, igaz ez utóbbi nehezen megy, hisz általában mindig jár valamin az agyam, de korábban ez nem okozott problémát, kb 1 éve van az, hogy nem tudok könnyen elaludni.

24/F

2017. aug. 21. 00:32
 2/10 anonim válasza:
Altató hatású gyógytea :)
2017. aug. 21. 00:48
 3/10 anonim válasza:

Előző vagyok.

[link]

Ez nekem beválik nagyon :)

2017. aug. 21. 00:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is megszenvedek az elalvással rendesen, sosem megy, minimum egy óra forgolódás után sikerül csak elaludnom, de utána egy kis zajra is felébredek és olyankor már vissza sem alszom sokszor. Nyári gyakorlat idején 6-kor kellett kelnem minden nap, de még így is 0-1 között aludtam el, pedig 22 órakor lefeküdtem, borzasztó volt.

Én arra tudok gondolni, hogy rástresszelsz nagyon a dologra. Nálam is ez a helyzet. Előre tudom, hogy nem fogok tudni aludni és már stresszelek. És ezt azután láttam be, hogy bevettem egyszer egy szem nyugtatót és egyszer csak lenyugodtam, pedig nem is éreztem hogy ideges vagyok, vagy nem akartam magamnak bevallani, utána persze el is aludtam és sokszor muszáj bevennem nyugtatót ha másnap fontos hogy fel tudjak kelni.

Az altatóval állj le, mert rosszabb lesz. Ha nagyon szedni akarsz valamit, próbálj ki egy enyhe nyugtatót, ez se a legjobb megoldás de inkább ez mint az altató!! Vegyél be egyet és kiderül, hogy csak idegesség volt-e az oka. Borzasztó amikor az idegesség miatt nem tud aludni az ember.

A másik amire gondoltam, az az hogy sokat eszel és felpörget, de olvastam hogy ez nem jellemző rád. Én akkor sem tudok elaludni ha sokat ettem, vagy esetleg cukrosat ettem lefekvés előtt pár órával. Ezért már tudatosan nem eszek 18 óra után én sem sokat. De ha éhes vagy esetleg, akkor egyél valami este is, mert üres gyomorral sem tud elaludni az ember, ezt is tapasztaltam már, olyankor elég volt egy falat kenyér és utána egyből be is aludtam.

Ha lefeküdtél ne törekedj ilyenre, hogy ne járjon semmin az agyad. Ez is feszültséget generál. Gondolj szép dolgokra, álmodozz. Én mindig jó dolgokra gondolok olyankor, és annyira elmerülök a gondolataimban hogy egyszer csak bealszok. Ez a "tudatos" gondolkodás akadályozni fog az álomba merülésen, mert nem tud kikapcsolódni a tudatod, folyton jár, még olyankor is ha arra gondolsz hogy ne gondolj semmire..

Ha ezek a tippek sem hoznak sikert akkor érdemes felkeresni egy alvással foglalkozó szakembert!

2017. aug. 21. 01:28
 5/10 anonim válasza:
Viccen kívül mondom.. verd ki lefekvés előtt. Nekem sokat segít.
2017. aug. 23. 05:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Azota valami?

Detto ugyanebben vagyok, es en is este 9-10 kozott fekszem le.Allandoan jar az agyam, minden kis neszre felebredek...Most is 9kor lefekudtem, 02:00 van es semmit nem aludtam, 04:30kor meg kelnem kell dolgozni.

2020. márc. 28. 01:57
 7/10 A kérdező kommentje:
Ha ilyenkor válaszolok a kérdésre, akkor nem sok változás van :D
2020. márc. 28. 02:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is a stresszre tippelek. Ha tényleg frankón eszel, sportolsz, egyebek, akkor csak arra tudok gondolni, hogy vagy nagyon rástresszelsz az alvásra, mivel eleve vannak vele problémáid, vagy más stresszfaktor van az életedben. Nekem is vannak időszakaim, amikor abból tudom, hogy na most sokat stresszelek, hogy hiába sportolok, fáradok el testben és fejben is, hajnalig nem tudok aludni. Lehet, hogy érdemesebb lenne a sima valeriánát napi háromszor szedned, illetve keresni valami ellazító, meditatívabb tevékenységet, mind mondjuk a jóga. Eleinte nekem fura volt, de nagyon sokat lazított rajtam fejben, viszonylag hamar elmulasztja a gondjaimat és a stresszt. 28N
2021. aug. 30. 19:35
 9/10 A kérdező kommentje:
Újabban elmúlt, most már el tudok aludni normál idő alatt, viszont nem tudom minek köszönhetem, hiába gondolok vissza. Egyes stresszforrások valóban megszűntek az életemből, viszont ezekről nem gondoltam annak idején, hogy annyira komolyak lennének, lehet, hogy ezek szerint mégis azok voltak és ez nem hagyott nyugodni.
2021. szept. 1. 14:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Általában az apró, de állandóan jelenlevő stresszorok okozzák a legdurvább stresszt és mivel relatíve megszoktad, ez úgysem olyan nagy dolog alapon fogtad fel, fel sem tűnt már, vagy csak minimálisan. De király, hogy jobb az alvókád! :) 28N
2021. szept. 2. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!