Mi történik, ha valaki nem megy el pisilni?
Olyan nincs.
1. Egy idő után már igen csak fájdalmas
2. A záróizmok egy idő után már elengednek, és összepisiled magad.
Én egyszer majdnem 10 órát aludtam folyamatosan és 6 óra alvás után keltem fel arra hogy wc-znem kellene, de annyira kómás voltam még hogy arra is lusta voltam hogy megforduljak, nem hogy felálljak, és így aludtam még majdnem 4 órát és arra keltem fel hogy már rendesen fájt az egész, és akkor mint kiértem a wc-re szinte nagy nyomással jött ki az összes vizeletem.
Anyámék mondták hogy mióta szobatiszta vagyok azóta mindig is jól bírtam hogy ne pisiljek be éjszakára, pelenkát is csak megelőzésként adtak rám éjszaka amikor még kicsi voltam.
Aki egészséges egy idő után nem tudja tovább tartani és bepisil. Felléphet utána kis hasi fájdalom, ez csak izomláz semmi komoly. Ez kb. 500-800ml az idő a vizelet termelődésétől múlik.
Ha renyhe a hólyag izom, általában a záróizmok is gyengék. Egy idő után lassú vizeletcsorgás, mit nem tudunk visszatartani a hólyag feszülése miatti fájdalom miatt. Itt már létrejöhet hólyaghurut, felfázás a hólyagban pangó vizelet miatt. Már csak azért is mivel a hólyagban vizelés után is mindig marad vizelet. Ez kb. 1100-1500ml.
Ha elzáródik a húgycső, akkor se tud az illető pisilni, ha akar. Hatalmas kibírhatatlan alhasi fájdalommal jár. Ilyenkor életmentő a katéterezés. Különben hólyagrepedés, ami hasüregi gyulladást és halált okoz. kb. 5-10l vizelet. Ezt a hólyagot ért nyomás, ütés befolyásolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!