Milyen mennyiségnél beszélünk már falásrohamról?
Nem hiszem, hogy a mennyiségen múlik. Ha valakinek kell 5000 kcal egyszerre, akkor annyit is ehet, az is normális (nagy kalóriaigényű, naponta egyszer evő ember, van ilyen).
Inkább az a falásroham, amikor valakire rájön a kontrolltalan evés vagy az indokolatlanul nagy mennyiség (bár néha van indok, pl. túl kemény diéta).
Szerintem akkor, ha beleharapsz valami nagyon finomba és miután az elfogy utána sem hagyod abba az evést és addig eszel, amíg rosszul leszel, (amíg ki nem elégülsz). Eszed amit épp találsz otthon.
Ehhez hasonló az, hogy ha kívánsz valamit, de az épp nincs kéznél és eszel helyette mást.
Ilyenkor is indulhat lavina és addig eszel , amíg rá nem akadsz arra, amit először kívántál.
Pl: megkívánom a rizses csokit. Átmegyek a boltba, de ott csak 200 gr kiszerelésben van, nem veszem meg,mert nem akarok egyszerre 200 gr csokit letolni. Eszek helyette egy tábla (90 gr) csokit. Közben átmegyek másik boltba, még ott sincs kicsi rizses csoki, itt veszek egy túrórudit. Majd a harmadik boltban sincs kicsi rizses csoki, így visszamegyek az első boltba a nagyért. És meg is eszem az egészet. ( Megtörtént)
A mennyiségnél azért nem mindegy, hogy egy kg görög dinnye vagy 1 kg kenyeret kell megemészteni.
1 kg csokitól konkrétan remegtem, olyan rosszul lettem.
Kenyérből nem bírnék szerintem annyit enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!