Baj ha a homeopátia golyókból többet veszek be a felírt mennyiségnél?
Pár éve Vágó István és néhány aktivista a kamerák előtt vett e be az ajánlott adag több ezerszeresét, ezzel demonstrálva, hogy csak hiszékeny emberek lehúzására van kitalálva és nincs valódi hatása.
Egyébként maguk a homeopaták sem tudják megmondani, hogy is működik a gyógyszerük, csak egy fizikailag teljesen nonszensz magyarázatot.
Ha jobban érzed magad tőle, akkor vedd be. De ha komolyabb betegséged van, akkor fordulj igazi orvoshoz.
Tehát túladagolni nem lehet.
DE hogy próbáljak írni valami hasznosat, konstruktívat.
Az egyik videóban említi a homeopátiás kezelésekkel foglalkozó hölgy, hogy energetika, rezgés.
No álljon meg a menet! Van egy gyógyterápia, úgy nevezzük akupunktúra. Hatása van, gyógyításra de egyéb célokra is használható. Van benne gyógyszer, vegyület? Nincs.
Nem találtam még hiteles forrást arra, hogy a homeopátia működne, de annyira ne legyünk materialisták, hogy csak egy bizonyos vegyület lehet hatással ránk. De valójában más is hat ránk, amit fel lehet használni bizonyos célokra. Elméletileg működhetne a homeopátia, gyakorlatban ezt én úgy tudom, hogy áltudománynak tekinthetjük, nem működik. Nyilván nálam még placebo hatásként sem működne sajna.
A homeopátia "elvileg" úgy (nem) működik, hogy van egy adott molekula (ami még hathatna is), és ezt oly mértékben hígítják, hogy a végén nem marad már egy darab molekula sem az oldatban. Na de majd a vízmolekulák emlékezete és rezgése...az majd megváltozik :D és majd ez segít (khm...).
Azért megjegyezném, amit senki nem hangoztat, hogy hány kis gyerek (asztmás, rák daganatos...) halt meg idióta homeopata orvos ál-kezelése miatt!
És ma már odaáig jutottunk, hogy az állatokat is ezzel akarják kezelni...láttam én már tőgygyulladásos tehenet, aminek az orrnyálkahártyájára spriccelték a homeopátiás szereket. És azt is láttam, hogy mennyire nem gyógyult meg tőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!