Milyen hátrányai vannak annak, ha valaki kb.1 hete mindennap ivott? Ennyi idő alatt hozzá lehet szokni az alkoholhoz? Ha igen, le is lehet róla szokni?
Kb. 7-9 napja kezdtem el, hogy bort vettem.
Üres hasra ittam mindig, igazából kb. 9 napja megéreztem 1,5-2 dl-t is (az is meglökött) aztán volt, hogy léböjtöt tartottam (méregtelenítés)
Tegnap kb. 4,5-5 dl-t ittam. Ezt már soknak tartom, vagyis ennyi lökött meg...
Többféle problémám is van (magánéleti, egészségügyi.. mindegy, erről nem szeretnék beszélni.)
Rossz kedvem volt (illetve stresszeltem) a zh-k miatt, illetve munka miatt.. a suli miatt is. A pénzen is nagyon.
Büdöseket szellentek... ez lehet emiatt? (Olcsó bort vettem mindig.)
Nincs barátom.. egyedül érzem magam.
Mit csináljak? 23/l
A kérdésem arra irányulna, hogy 7-9 nap alatt így kétszeres mennyiség kell ahhoz, hogy megérezzem az alkoholt?
Mármint ezt nem akartam...
A májnak ez tudom, hogy árt..
csak stresszes voltam. Illetve a beadandók miatt is, zh-k miatt is.. de ezt már leírtam.
A nagyobb mennyiség azért "kell", mert a szervezet elkezd toleranciát kifejleszteni az alkoholra. Ez nem ugyanaz, mint a függőség.
A függőség fokozatosan alakul ki, először csak pszichés, aztán fizikai. Nem lehet egyértelmű határt húzni, hogy mikor kezdődik. Pár hét napi szintű alkoholfogyasztás után a megvonás járhat pszichés tünetekkel, pl. nyugtalanság, alvászavarok, fokozott étvágy.
Éhgyomorra ne igyál alkoholt, sokkal egészségtelenebb!
És a rossz kedv, a stressz vagy a magány okozta problémákra az alkohol csak "gyorssegélynek" tűnik, hosszú távon csak rosszabb lesz tőle minden! Csökkenti az idegerőt, fokozza a stresszt, a depressziót, rombolja az önbizalmat és az önbecsülést, tompítja a memóriát, a figyelmet, beszűkít, izolál, fokozatosan élőhalottat csinál az emberből. És a folyamat olyan lassú, hogy észrevehetetlen, mindig az aktuális állapot tűnik normálisnak.
23 éves vagy, fiatal, semmi bajod nem lesz ennyitől.
Hozzászokni évek "kemény" munkája, de azért ne kezdd el a folyamatot!
A napi 1-2 deci az határeset, ennyi vörösbornak még jótékony hatása is lehet, de csak ha minőségi. E fölött a mennyiség fölött viszont, ha naponta fogyasztják, akkor évek alatt már érvényesülhetnek a káros hatások.
Igen, az olcsó bortól büdöset fosik az ember, ez sajna velejárója a dolognak.
A tanácsom: ha inni szeretnél, akkor mindenképp jobb bort válassz, mondjuk 800 Forint alá ne menj, annyiért már lehet vállalható bort kapni.
De inkább járj el futni, itt a jó idő, vagy olvass el egy jó könyvet!
Üdv!
hát én mindenképp azt ajánlom,hogy ezt lehetőleg mellőzd a jövőben.
tudom milyen,nyáron balatonon a haverokkal mi is egy héten keresztül vedeltünk minden nap :D viszont mi csak azért mert ennyire hülyék vagyunk,miért ne.ebből kifolyólag a nyaralás leteltével kijózanodtunk,és utána 2hónapig nem is ittam,mert sejtettem hogy az a hét milyen jótékony hatással volt a szervezetemre.
te viszont érzelmi problémák miatt menekülsz a piához,ezt mindenképp hagyd abba!és igen,az olcsó bor pont olyan,csinál ilyen dolgokat.ha ilyet tervez az ember,akkor a legjobb a natúr tömény.haverom a 120ft-os sört vedelte,sz rul is volt reggelente.én ittam a vodkámat,semmi bajom se volt,teljesen frissen keltem mindig.
azokon meg ne stresszelj ennyire amiket írtál,csak próbáld a legjobb tudásod szerint megoldani.nekem 1 hónap múlva érettségi,mégsem reszketek tőle :D fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!