Lehet hogy csak a fejemben létezik a probléma?
Rengeteg orvosnál jártam, senki nem talált semmit (mondjuk mindegyikből kínkeservesen lehetett csak kiszedni vizsgálatot, bár én tudnék magamon mit vizsgálni). Mindegyik csak azt mondja ne stresszeljek. De én nem érzem a stresszt magamon, meg hát könnyű ezt mondani...
Egyetlen problémám van. Rendszeresen gázosodok. Fél percenként jön az inger, hogy üríteni kéne a felgyülemlett gázt. Fél percenként! Ez azonban csak az esti, illetve a kora reggeli (közvetlen felkelés utáni ) időszakra vonatkozik. Így már 3 éve lemondtam a nyugodt fekvésről és kelésről, nemhogy a párommal töltsem az éjszakát, vagy baráti társaságban. Tönkre teszi az életemet. Vezetek étkezési naplót, de nem találok összefüggést. Van mikor ugyanazt ettem és nem volt gond, van amikor volt. Tudom, hogyha sok süteményt eszek nagyon rosszul vagyok aznap este, levesek után is, és sok zöldség vagy gyümölcs után is, ezenkívül az alkoholra se reagál túl jól. Próbáltam elhagyni dolgokat (tej, liszt, gázosító kajákat már egyáltalán nem fogyasztok: bab ..stb)
de semmi nem hozott jelentős változást.
3 éve szenvedni ebben elég fárasztó, tönkreteszi a társasági életem. Most szedek egy probiotikumot, ami egy ideig azt hittem teljesen megszüntette, de a napokban újra visszatért. Februártól szobatáram lesz és előre félek.
Szerintetek?
Tudom, hogy valószínű IBS (bár meggyőződésem, a mögött is áll valami, csak lusták kideríteni)), de honnan lehetnék ebben biztos?
Esetleg pesti viszonylatban tudok ajánlani egy átfogó allergiatesztet megfizethető áron, amiről van tapasztalatotok, hogy jó? Vagy egy jó gasztrós orvos, aki nem a pénzt akarja, hanem gyógyítani is szeretne?
24/L
A kígyóuborka elárulom a legpuffasztóbb zöldségek egyike... De ugyanígy a saláta, zöldek és karfiol félék, káposzta féleségek is. Tehát minden ami "egészséges", és amit tonnaszám zabálnak az egészséges blődséget nyomatók...
(A kígyóubi héj nélkül meghámozva azt mondják úgy jobb.)
"MA:
Házi krumplis pogácsa
Kávé mézzel
Húsleves
Sonkás kenyér
Tea+víz "
Ez az étrend teljesen jó!!! Semmi faxni, hétköznapi, és nem lehet belőle baj :) Abszolút jó! Bármit is mondanak rá majd a többiek.
A teljes kiőrlésűek pedig tényleg nagyon puffasztanak. :-D
A kenyerek, zsemlék is, mivel ezekbe térfogatnövelő vackokat kevernek ami felfújja, megnöveli a térfogatát, csak az a baj, hogy ezek a művackok nem csak azt növelik meg, hanem a belet is, bélgázok jelentkeznek elég szépen tőle.
Én azt mondom, hogy ez béldolog lehet, szerintem felborult a bélflórád és ezért lehet. Candida garantált, de ezt úgy oldhatod meg, hogy megerősíted a bélflórát, tehát probiotikumokat viszel be, és ezzel megerősíted az immunrendszeredet is. Azt mondják az egészség 80 %-áért a beleink felelősek. Innen indul ki az immunrendszer ugyanis.
Ez talán gyógyszer szedés hatására felborult nálad valamikor - talán antibiotikum -, és emiatt elszaporodott a candida, ami nagyon szereti az antibiotikumot is. Ezért kell a probiotikum, és nem csak ilyen "natur probio joghurt, hanem komolyabban. Vannak étrendkiegészítők, amit egész hónapban szedhetsz.
Aztán nézz szét füves Gyuri bácsi oldalán, ott is lesznek gyógyteák (én az olyanokat ajánlanám amik kifejezetten keserűek), mivel a keserű íz anyag az, amit nem szeretnek egyes "betegségek", és az epének jót tesz! Az epe pedig az egyik kiválasztó szerv, méregtelenít. Tele lehetsz candidával szerintem.
Nem a cukor mennyiséget kell lecsökkenteni, mert bár az is számít, de nyilván nem kórosan eszel, ez pedig természetes, nem ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy legyengült az immunrendszered és a probiotikum forrásokat fel kell tölteni. Ha ez megvan, az immunrendszer is megerősödik, ezáltal pedig eltűnik a candida....
Nem szokott hüvelygyulladásod lenni? Pl. gombásodásra nem vagy hajlamos?
Az is candida....
Ott is az a lényeg, hogy olyan hüvelykúpot írnak fel a kezelés után, ami megerősíti a hüvely flóráját. Ha a flóra ép, nem képes betörni a candida eldurvult formában. Csak annyira van jelen, mint minden egészséges emberében, hisz mindenkiben van. Ez az egészséges. A baj akkor van, amikor felborul a flóra..., a közeg...
Térj át a növényi olajokról az állati zsírokra. Az olajoktól nem nyílik ki a Vater Papilla, az epe nem tud kiürülni a patkóbélbe, csak besűrűsödik. Ennek hiányában elégtelen az emésztésed és csak rothad benned az elfogyasztott étel.
Mindamellett csináltass egy komplett vérképet, és ha gyulladásra utaló eltérést találtok, vizsgáltasd ki magad Crohn-betegségre, ami napjainkban sajnos egyre inkább terjed. (Elsősorban a fent említett olajmizéria miatt.)
Köszönöm!
Érdekes, hogy megemlítetted a hüvelygyulladást/gombát! Rendszeres nálam! Bármikor elmegyek fürdőbe, bárhová, nyáron 3x volt, múlt évben kétszer a nyár folyamán elég hosszú ideig. Szerintem ez elég sok, ilyen rövid idő alatt. Nagyon erős gyógyszereket kaptam és többfélét is egyszerre. Többet, amit szájon át, többet , amit kúp formájában. JutaVit probiotikumot szedek, napi 4 szemet. Mikor 1-1-et szedtem reggel és este, az semmit nem csinált. De így hogy megdupláztam, így szinte majdnem megszűnt a probléma. Érdekes, hogy a hüvelyproblémákat összefüggésbe hoztad. Utána nézek!
"Amúgy megrágom az ételt, sokkal tovább eszek, mint a többiek,"
Bizony sok ember hiszi azt, hogy amit Ő csinál az a tökéletes, az a jó, és senkinek a véleménye nem érdekli, ami aláásná megrögzött hitét. Ezért járnak egyre többen orvoshoz!
Egyébként arra is kitértem, hogy a boltokból származó nagyüzemileg előállított élelmiszerek, szalámik, üveges és palackozott cuccok, fűszerkeverékek stb. már olyannyira tartósítószeresek, hogy azokat már nem lehet annyira megrágni, hogy pótlódjon a hiányzó oxigén. A tartósítószerek a belekbe kerülve onnan is kivonják az éltető oxigént.
Persze ez nem jelenti azt, hogy minden embernél egyformán kéne hogy jelentkezzenek az oxigénhiányos táplálkozásból eredő tünetek.
Érdekes, amit írsz, utolsó. Nemrég gondolkodtam azon, hogy vajon mennyiben befolyásolja az egészségünket, hogy az utóbbi évtizedekben illendően, csukott szájjal rágunk, táplálkozunk.
Németországban ismerek egy fazont, 80-on felül jár, igazi vasgyúró, aki nyitott szájjal, csámcsogva eszik. Nem egy gusztusos dolog, de ki tudja, mennyit ártunk magunknak az illemmel?
Bocs az offért.
33 %-os vagyok, akkor szerintem kérdező megvan a válasz! Attól borulhatott fel a flórád, hogy gyógyszereket kellett szedned (szájon át és nem szájon át kúpot is), ettől pedig felborult a szájon át-tól a belső flóra, bélflóra!
Akkor most megoldódott a problémád? Már nincs jelen? Ahogy felemelted duplára a probiot?
Chron-ra én is gyanakodtam nekem spec. pont ez van, de nincs és nem volt ilyen gondom szerencsére, mint neked.. :)
Én tudok egy nagyon tuti módszert a hüvelyflóra védelmére, ha érdekel írj, és elmondom priviben :) Kicsit bizarr, de jó :)
Ezt a kerdest akar en is felthettem volna. Nekem is harom eve, a lanyom szuletese ota ugyanez a problemam. Eloszor azt hittem a terhesseg miatt szelesedem ennyire es lassan elmulik, de nem tortent semmi valtozas. Lassan mar en sem tudom mit egyek, ugy erzem szinte mindentol puffadok. A reggeleg pedig ugyanigy zajlanak, jon a rengeteg szel, utana valamennyire megkonnyebulok, aztan estere ismet erzem, hogy tele vagyok.
Neked mik segitettek eddig? Kiprobalnam en is
Látom, hogy nagyon régi már a kérdés, de azért a kérdezőtől kérdezném, hogy kipróbált-e valamit, használt-e valami, volt-e orvosnál és az mondott-e valamit?
Kiderült bármi is?
Segített bármi is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!