Lehet hogy csak a fejemben létezik a probléma?
Rengeteg orvosnál jártam, senki nem talált semmit (mondjuk mindegyikből kínkeservesen lehetett csak kiszedni vizsgálatot, bár én tudnék magamon mit vizsgálni). Mindegyik csak azt mondja ne stresszeljek. De én nem érzem a stresszt magamon, meg hát könnyű ezt mondani...
Egyetlen problémám van. Rendszeresen gázosodok. Fél percenként jön az inger, hogy üríteni kéne a felgyülemlett gázt. Fél percenként! Ez azonban csak az esti, illetve a kora reggeli (közvetlen felkelés utáni ) időszakra vonatkozik. Így már 3 éve lemondtam a nyugodt fekvésről és kelésről, nemhogy a párommal töltsem az éjszakát, vagy baráti társaságban. Tönkre teszi az életemet. Vezetek étkezési naplót, de nem találok összefüggést. Van mikor ugyanazt ettem és nem volt gond, van amikor volt. Tudom, hogyha sok süteményt eszek nagyon rosszul vagyok aznap este, levesek után is, és sok zöldség vagy gyümölcs után is, ezenkívül az alkoholra se reagál túl jól. Próbáltam elhagyni dolgokat (tej, liszt, gázosító kajákat már egyáltalán nem fogyasztok: bab ..stb)
de semmi nem hozott jelentős változást.
3 éve szenvedni ebben elég fárasztó, tönkreteszi a társasági életem. Most szedek egy probiotikumot, ami egy ideig azt hittem teljesen megszüntette, de a napokban újra visszatért. Februártól szobatáram lesz és előre félek.
Szerintetek?
Tudom, hogy valószínű IBS (bár meggyőződésem, a mögött is áll valami, csak lusták kideríteni)), de honnan lehetnék ebben biztos?
Esetleg pesti viszonylatban tudok ajánlani egy átfogó allergiatesztet megfizethető áron, amiről van tapasztalatotok, hogy jó? Vagy egy jó gasztrós orvos, aki nem a pénzt akarja, hanem gyógyítani is szeretne?
24/L
Ma például mit ettél?
Én gyomorproblémára gondolok.. Méghozzá arra, hogy felborult a bélflórád. Tele lehetsz gombával, candidával, azok okozzák ezt.
Reggelente a szádban nem szokott fehér "nyákszerű" anyag lenni? Amikor fogat mosol és köpsz egyet (már bocsánat) látnod kellene.
És amikor székletürítés van? Nincs semmi sikamlós nyákszerűség amikor törlöd ki a feneked?
Mit ettél ma?
Volt saláta benne? Gyakran eszel ilyen felfúvósabb ételeket? Saláta, zöldségek, tudod..
Tipikusan azok az ételek, melyeket "egészségesnek" mondanak.
"Rágd meg az ételt, rágd meg jól, hogy a pukid ne szóljon olyan jól!"
Ezt a tvben hallottam nem is olyan régen. A magyarázata a történetnek, hogy a biogázerjesztő baktériumok okszigén és napfény nélkül 36-38 C fokon a legaktívabbak, szaporodásukat csak a táplálék fogja vissza. A testünk hőmérséklete az állandó, és napfény sem juthat a beleinkbe. Ezért találta ki az evolúció a rágást, mert a nyálban oldott levegő oxigénjével szabályozható a beleinkben képződő biogáz mennyisége. Ha nem rágjuk meg rendesen az ételt, nem keverünk elég nyált az étel közé, sajnos a biogázerjesztő baktériumoké lesz a főszerep, az étel nem emésztődik, csak rothad a belekben.
A rágást nem azért fejlesztette ki az evolúció hogy az étel leférjen, hanem, hogy oxigént keverjünk az étel közé!
Az új kor fejlődéséből eredően a tartósító eljárásokkal kivonják az oxigént a gyári cuccokból, hogy azok ne rohadjanak meg a boltok polcain. Ezt a hiányzó oxigént, már már normál rágással sem nagyon lehet pótolni, ezért vagyunk egyre büdösebbek. A vérbe felszívódott biogáz, a bőrünkön keresztül, az izzadtsággal igyekszik távozni, ezért büdös a láb, és a hónalj.
De a túliskolázottak dezodorokkal fedik el a szagot, ahelyett, hogy az okot szüntetnék meg!
A biogázerjesztő baktérium az nem ebben a dimenzióban él, csak akkor materializálódik ha a feltételek biztosítottak a számára. Az összes zöldség, hús, amit táplálékként viszünk be, tartalmazniuk kellene az emésztést végző baktériumok ezernyi fajtáját. De ezeket sterilizálással eltávolítjuk környezetünkből, ezért emésztésünk már alapból nem lehet tökéletes. Mert ezek a baktériumok hiányoznak a rendszerből, no ná, hogy kedvezőek a feltételek a biogázerjesztő baktériumoknak.
A megoldás: kerülni kell a bolti, gyári, előre csomagolt élelmiszereket, a vákuum csomagolt húsokat, zöldségeket felhasználás előtt több órán át áztassuk vízben, hogy a kivont oxigén visszatérjen. Kerüljük a kolbászokat, szalámikat, a túlzottan adagolt tartósítószerek, még a beleinkben is leköthetik az oxigént, és csak is a biogázerjesztő baktériumoké marad a főszerep. Kerülnünk kell minden fűszerkeveréket, ételeink ízesítésére csak egész magvakat használjunk. A kapszulákba zárt étrend-kiegészítő tabletták, szintén bőséges antioxidánsokkal vannak doppingolva, hiába eredeti vagy bio az alapanyag, ha már nem tartalmaz elegendő oxigént ami az emésztéséhez szükséges.
A köztudatba beépültekkel ellentétben, az oxigén szegényes táplálkozástól a beleink fala "megrevül" apró mikroszkopikus repedések képződnek a felületén. Ezekbe a repedésekbe belekerül az emésztetlen só, ami komoly bélgörcsöket, rendellenes bélösszehúzódásokat produkál. Ez az IBS.
Az orvos már csak akkor diagnosztizálja ezt a betegséget, mikor már minden más elváltozást kizárt, nincsenek a bélfalon más betegségre utaló jelek. Ezt megelőzően sorozatos vizsgálódásokat végeznek, és ha nem találnak semmit, ami a tüneteket produkálná, akkor mondják, hogy irritábilis bélszindróma lehet a problémák eredete.
De mert a kálisó bizonyítva van, hogy a szervezetnek szükséges, ezért előszeretettel használják a nagyüzemek, sőt, a háztartásokba eladott konyhasóba is kevertetnek néhány százalék műtrágyát. A kálisó baktériumölő képessége többszöröse a konyhasóként használt nátrium sóénál, ezért adagolnak minden élelmiszerhez kálium-kloridot.
Aztán az agyon szakosított orvoslás már nem tudja felfogni, elképzelni sem, hogy a betegségek közös eredete az emésztésnél kezdődik. Mert a tudomány szakágai nem érzékelik hogy a zöld növények jóval több oxigént tartalmaznak, mint a sötétek, feketék, és még a víz között is hatalmas különbségek vannak. Az ásványi anyagokkal telített folyadékokban jóval kevesebb oxigén oldódik, mint a tiszta desztillált vízben, ezért vagyunk egyre csak szomjasak ha a boltokban vásárolt busivizet isszuk.
Vizet sem azért fogyasztunk, nem azért vagyunk szomjasak, mert a H2O hiányzik a szervezetből, hanem, a benne oldott oxigénre van szükségük az emésztést végző önálló életformáknak.
Ma 10:58, 10:31 nagyon jókat írsz (43 %), de ezzel nem értek egyet: " zöldségeket felhasználás előtt több órán át áztassuk vízben, hogy a kivont oxigén visszatérjen. "
Ha több órán keresztül áztatja, akkor pont kijönnek belőle a hasznos tápanyagok, vitaminok, a rostok maradnak csak, már amelyik rostosabb étel.
Elméletben nagyon jó amiket írsz, de a gyakorlatban ezek csak fakíroknak való: kivonsz gyakorlatilag az ételekből 99,9 %-ot, ezért csak marad cirka 000,1%, ami szerinted ehető étel-ital.
Ez így nagyon gyér, és hiánybetegségekhez vezet. A fűszerezéssel NAGYON nem értek egyet, hogy CSAK magvakkal lehet, ez egy nagy őrültség!
A fűszerek között RENGETEG olyan van, mi épp, hogy hasznos mind az emésztésre, mind az emberi szervezetre. Nem is nagyon tudok olyat mondani, aminek ne lenne haszna...
És itt most tekintsünk el attól, hogy fűszerek nélkül, ha CSAK magvakkal "fűszerezel", akkor az miféle élet?!
Valljuk be: ennél már a kenyéren és vízen élés egy lakatlan szigeten is jobb.
Tehát 0,00001% étel, amit te megeszel, és emellé nem fűszerezel. Hát gratula ehhez az "életminőséghez"!
Egyébként azt elárulnád?? Hogy hogyan lehetséges az, hogy akkor nem az összes ember a Földön nem gázosodik el, és NINCS ILYEN PROBLÉMÁJA???
Egyébként az hogy lehet, hogy olyan ember aki tényleg képes volt írni, annyit se feccöl bele, hogy válaszoljon???
Ma már ez annak nem probléma, aki non-stop 0-24-ben az okostelefonját simogatja, és abban a pillanatban megjelenik rá egy válasz, ahogy ide írtak...
Jajj, elnézést! Volt közben egy "kisebb" műtétem, ezért nem írtam. Nem kel sztereotípiákat felfesteni egyből.
Amúgy azt, amit általában mindenki más. Mivel manapság már tejtermékmentesen eszek (tehát laktózmentes termékeket se fogyasztok) így ezek nem jönnek szóba. -Reggelire általában szendvicset, sonkával + olyan zöldség, ami nem puffaszt pl: kígyóuborka (erre a témára már nagyon ki vagyok hegyezve)
-Ebédre általában valami normál főt ételt, krumpli, rizs, hús, tésztás ételek, bármi ami jön, de csak olyat, amiben nincsen tejszármazék.
-Vacsorára keveset eszek, mert tudom, hogy utána rossz lesz a gyomrom. Általában azt, amit reggelire, valami hideget.
Cukrot kizárólag méz formájában fogyasztok, azt is csak kávéba teszek.
Inni sokat iszok. 3 liter szerintem bőven lecsúszik, mert mindig szomjas vagyok. Nem iszok amúgy semmi mű italt, csak vizet vagy üresen teát. Nem eszek teljes kiőrlésű péksüteményeket, mert ez is puffaszt. Salátákat se eszek valamint sok húst se.
A baj, hogy egyre egészségtelenebbül étkezek é nagyjából csak szénhidrátokat fogyasztok, mert ha csak sima szendvicset eszek, akkor nincs baj. Emiatt már gyümölcsöt se eszek.
MA:
Házi krumplis pogácsa
Kávé mézzel
Húsleves
Sonkás kenyér
Tea+víz
Köszönöm szépen tényleg, hogy próbáltok segíteni egyébként, borzasztóan sokat jelent!
:)
Amúgy megrágom az ételt, sokkal tovább eszek, mint a többiek, akiknek nincs ilyen problémájuk.
Nekem se volt az emésztésemmel sose baj. Egyszer valami történt, nem tudom mi és bumm...Katasztrófa. Pontosan meg tudom mondani a napját, amikor először éreztem ezt az érzést, és azóta nem szűnik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!