Szerintetek érnek valamit az ún. táplálékkiegészítők és vitaminok?
...vagy csak jó üzlet az egész? Én az alábbiakat mind kipróbáltam és nem vettem észre semmit ahhoz képest, amikor nem szedtem ezeket:
Ginseng
Ginko biloba
Maca
Ashwaganda
Feketekömény-olaj
Olivalevél kivonat
Mumio
Q10
Multivitamin, stb.
Pedig a felsoroltak közzül nem egyet évezredes csodaszernek tartanak.
Nos mivel ezek nem tudatmódoaító anyagok, így egy egészséges ember esetében az a normális, ha nem érzel a "hatásukra" semmit...
Amúgy a táplálék kiegészítők 1 része nyílván pénzlehúzás 1 része meg hasznos...
Mint a nevükben is benne van, KIEGÉSZÍTŐK...
Tehát ha megvan a kiegyensúlyozott változatos étrended, de pl egy laborvizsgálat során kiderül, hogy valami hiányzik, vagy csak a saját tapasztalatod alapján tudod, hogy valami hiányzik, akkor azt kiegészítheted...
Csodaszerek nem léteznek.
Sajnos manapság divat, főleg a testépítő rovatokat olvasók körében szemellenzővel elhinni, hogy pl multivitamint KELL szedni, vagy fehérjét kell inni, de a kedvencem az edzés után szőlőcukrot kell inni... :(
A ginseng dobozán pl. az áll, hogy fokozott vitalitásérzetet okoz. Én nem érzek ilyet tőle.
(1-2 pohár Becherovkától viszont igen, bár abban is van gyógynövény :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!