Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szerintetek érnek valamit az...

Szerintetek érnek valamit az ún. táplálékkiegészítők és vitaminok?

Figyelt kérdés

...vagy csak jó üzlet az egész? Én az alábbiakat mind kipróbáltam és nem vettem észre semmit ahhoz képest, amikor nem szedtem ezeket:

Ginseng

Ginko biloba

Maca

Ashwaganda

Feketekömény-olaj

Olivalevél kivonat

Mumio

Q10

Multivitamin, stb.

Pedig a felsoroltak közzül nem egyet évezredes csodaszernek tartanak.

2016. dec. 14. 11:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Jó üzlet, kevés hatásfokkal.
2016. dec. 14. 11:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha jót és jól szedsz, akkor nagyon is hatásosak.
2016. dec. 14. 11:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Nos mivel ezek nem tudatmódoaító anyagok, így egy egészséges ember esetében az a normális, ha nem érzel a "hatásukra" semmit...

Amúgy a táplálék kiegészítők 1 része nyílván pénzlehúzás 1 része meg hasznos...

Mint a nevükben is benne van, KIEGÉSZÍTŐK...

Tehát ha megvan a kiegyensúlyozott változatos étrended, de pl egy laborvizsgálat során kiderül, hogy valami hiányzik, vagy csak a saját tapasztalatod alapján tudod, hogy valami hiányzik, akkor azt kiegészítheted...

Csodaszerek nem léteznek.

Sajnos manapság divat, főleg a testépítő rovatokat olvasók körében szemellenzővel elhinni, hogy pl multivitamint KELL szedni, vagy fehérjét kell inni, de a kedvencem az edzés után szőlőcukrot kell inni... :(

2016. dec. 14. 11:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Valaminek csak akkor érzed a hatását ha beteg vagy. Pl én ha télen nem szedek lassú szívódású multivitamint beteg leszek, ha szedem úgymond nem tapasztalok semmit, vagyis sak azt, hogy egészséges vagyok.
2016. dec. 14. 13:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát ez egy nagyon jó kérdés. Nyilván általánosan nem lehet kijelenteni, hogy hatásosak az étrendkiegészítők, de a vitaminokról szerintem annyi azért elmondható, hogy a szedésük után mérhetően megjelennek a szervezetben, tehát akkor hatásosak is. Kivéve, ha mondjuk nincs belőle hiányod, mert mondjuk egészséges vagy és egészségesen táplálkozol. Viszont ez az emberek többségére nem igazán jellemző, szóval szerintem igenis jó, ha valaki szed ilyesmit. Viszont az tuti, hogy a mindenféle hangzatos marketingdumákkal eladott ezerféle étrendkiegészítőnek a töredéke az, ami tényleg hozza valamilyen szinten azt a hatást, amivel hirdetik. Egyszerűen azért, mert ezeknek messze nincs akkora hatásuk, úgyhogy ha valakinek komoly problémája van (általában ilyenkor szoktak nekiállni ilyeneket keresni gyógyszerek helyett), akkor azon jó eséllyel nem fognak segíteni.
2016. dec. 14. 15:24
 6/7 A kérdező kommentje:

A ginseng dobozán pl. az áll, hogy fokozott vitalitásérzetet okoz. Én nem érzek ilyet tőle.

(1-2 pohár Becherovkától viszont igen, bár abban is van gyógynövény :-)

2016. dec. 14. 20:43
 7/7 anonim ***** válasza:
beherovkától nem fokozott vitalítást érzel, hanem módosult tudatállapotot... és mint mondtam, ezek nem tudatmódosító anyagok...
2016. dec. 14. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!